Zo werkt Blink Nederlands

Heldere structuur, alle ruimte voor jouw inbreng

 • Een jaar Blink Nederlands is opgebouwd uit drie thematische modules van vier tot zes weken. In deze modules komende de verschillende vaardigheden en andere onderwerpen uit de neerlandistiek op een samenhangende en vanzelfsprekende manier aan bod.
 • Deze modules worden ondersteund met in ieder geval een minicursus per module, het handboek én een rijke bronnenbank van teksten en andere bronnen.
 • Iedere module bestaat uit verschillende blokken en werkt van Start naar Eindopdracht.
 • In de blokken zetten leerlingen verschillende vaardigheden in en verdiepen en verwerken ze inhoudelijke kennis over het thema.
 • In ieder blok gebeurt dat op een andere manier en ligt er een ander accent. Bijvoorbeeld op taalbeschouwing, literatuur of de vaardigheden van het vak Nederlands.
 • Als docent kun je kiezen. Of je volgt de adviesroute. Of je maakt zelf een keuze uit de verschillende blokken en plant je eigen route. Je kunt de blokken aanvullen met theorie uit het handboek en bronnen uit de bronnenbank.

Een voorbeeld? Ontdek de module 'Tegenpolen?'

Mannen en vrouwen zijn elkaars tegenpolen. O ja? In deze module met als thema gender ontdekken leerlingen dat de werkelijkheid niet zo eenvoudig in elkaar zit.

Leerlingen ontdekken en ervaren de impact …

 1. van mannen- en vrouwentaal;
 2. van genderneutraal of gendergekleurd communiceren;
 3. van het gebruik van drogredenen;
 4. van heldere en aansprekende communicatie;
 5. van een beschouwende blik.

 

De blokken die de module vormen:

Bekijk de preview van 'Tegenpolen?' - beschikbaar vanaf half maart

Nieuwsgierig naar hoe de lessen van de module ‘Tegenpolen?’ eruit zien?  Vanaf half maart staat de preview voor je klaar. Uit deze module hebben we twee blokken geselecteerd die je kunt inzien en gebruiken in je klas. Deze blokken worden op dit moment op verschillende scholen in de praktijk getest en zijn dus nog niet definitief.

Ontdek de wereld.