BlinkEngels
Voorheen bekend als Groove.me
Beleef de kracht van
real-life Engels
Het ritme van de Engelse taal. De melodie van de woorden. Willen begrijpen wat hun idolen zingen. Popmuziek brengt jouw leerlingen letterlijk in beweging. Daarom gebruiken wij de populairste songs van het moment als basis voor Blink Engels.
De lesmethode Blink Engels voor het basisonderwijs is geschikt voor groep 1 t/m 8. Alle vaardigheden komen aan bod: luisteren, lezen, spreken en schrijven. Met Blink Engels differentieer je gemakkelijk. Zodat kinderen van verschillende niveaus het meeste uit jouw lessen kunnen halen.
Daarom Blink Engels
- Motiveert en daagt leerlingen op hun eigen niveau uit met actuele (pop)muziek.
- Zorgt voor een soepele les Engels voor iedere leraar.
- Goede voorbereiding naar Engels op de middelbare school.
Maak kennis met Blink Engels.
Benieuwd naar het lesmateriaal?
Al ruim 350.000 leerlingen op 2.800 scholen zingen mee met de songs van Blink Engels! Ben je benieuwd naar het lesmateriaal? Zo maak je vrijblijvend kennis:
- Vraag eenvoudig toegang aan tot de proeflessen.
- Probeer de methode drie maanden uit met de gratis proeflicentie (inclusief zichtzending).
- Plan een methodepresentatie op maat (bij jou op school of online).
Zo werkt Blink Engels in de klas
“Ze zitten echt op het puntje van hun stoel om aan de les deel te nemen.”
In het filmpje hieronder hoor je in twee minuten wat Blink Engels (voorheen bekend als Groove.me) volgens leerkrachten én leerlingen te bieden heeft.
“De motivatie van de kinderen (en ook het niveau) is enorm gestegen.”
Marleen Strik, leerkracht OBS Het Web in Apeldoorn
Ieder schooljaar nieuwe songs.
Samen met leerlingen.
Muziek brengt kinderen in beweging
Popmuziek is de basis voor onze lesmethode Blink Engels. Muziek brengt jouw leerlingen letterlijk in beweging. Het helpt ze over de drempel. Zodat ze durven praten en schrijven in een nieuwe taal.
Wist jij dat we de songlist voor groep 5 -6 en voor groep 7-8 elk schooljaar vernieuwen?
We vervangen een aantal hits door songs die op dat moment actueel zijn. Zo blijven jouw leerlingen gemotiveerd en getriggerd. Want pas dan kun je ze écht iets leren.
En wie weet er nu beter welke songs hot zijn? De leerlingen! Daarom vragen wij ze elk jaar om mee te denken.
Lesgeven met de hits van nu
Benieuwd naar de songs van dit schooljaar? Op Spotify staat per niveau een playlist voor je klaar met de actuele songs.
Blink Engels, voorheen Groove.me.
Nieuwe naam, zelfde methode.
De naamsverandering van Groove.me naar Blink Engels past bij de ambitie van Blink. Met een uniforme naamgeving laten we de breedte van onze producten en diensten zien, voor het basis- en het voortgezet onderwijs. Voor jou verandert er niets: de inhoud, de lesomgeving en de kwaliteit blijven zoals je die van ons gewend bent.
Blink Engels biedt een complete, doorlopende leerlijn Engels aan voor groep 1 t/m 8. Zo bereid je je leerlingen goed voor op het Engels op de middelbare school.
“Swingend de Engelse les geven, heerlijk!”
Purdey, leerkracht groep 5 basisschool WERELDwijs in Houten
Veelgestelde vragen
over Blink Engels.
Hoe worden de songs bij Blink Engels gekozen?
Alle lessen van Blink Engels zijn gemaakt in samenwerking met onze doelgroep. Met leerlingen kiezen we de beste songs en kijken we naar de juiste invalshoek voor de les. Zo komen we elke jaar tot een goede muziekkeuze van liedjes die hen aanspreken en ook qua niveau goed aansluiten. Via panels, partnerscholen, enquêtes en social media ontvangen we waardevolle feedback, ideeën en tips van leerkrachten.
Lees meer over cocreatieHoe kunnen leerlingen digitaal verwerken?
Leerlingen werken met de digitale werkbladen, toetsen en Grammar app in de leerlingomgeving Blink Start.
Zij kunnen hier inloggen via Basispoort (indien de koppeling is geactiveerd), of met hun schoolcode, gebruikersnaam en wachtwoord. Er kan ook vanuit huis worden ingelogd op Blink Start.
Meer informatie over het digitaal werken met het lesmateriaal van Blink vind je op www.blink.nl/lesomgeving.
De resultaten van het leerlingwerk kunnen automatisch worden uitgewisseld met ParnasSys en Momento. Hoe deze koppeling kan worden geactiveerd lees je op www.blink.nl/basispoort-koppeling.
Hoe kan ik differentiëren met Blink Engels?
Alle lessen van Blink Engels bevatten voldoende uitdaging voor leerlingen met een hoger niveau, maar kunnen ook door leerlingen met een basisniveau worden gedaan. Daar hoef je als leerkracht dus niets voor te doen.
- Voor groep 5-8 zijn verschillende niveaus beschikbaar. Hierdoor kun je makkelijker differentiëren; omdat je de leerlingen op verschillende niveaus met de worksheets kunt laten werken.
- Alle workbooks sluiten af met een extra opdracht. Deze opdracht houdt niet alleen rekening met een verschil in tempo, maar ook met het verschil in niveau.
- Voor leerlingen in groep 7/8 die een hoog niveau Engels hebben, bieden wij de grammar app.
Dekt Blink Engels alle kerndoelen?
Ja, alle niveaus van Blink Engels dekken de kerndoelen voor Engels in het basisonderwijs, en sluiten aan op de tussendoelen die zijn opgesteld door het SLO. Ook volgt de methode de adviezen en koppelingsonderzoeken op als het gaat om de aansluiting met het Europees Referentiekader. Na afronding van de lessen in groep 7/8 hebben de kinderen alle woorden uit de EIBO-lijst (Engels in het basisonderwijs) gehad en zijn alle kerndoelen verwerkt.
Kunnen we een zichtzending aanvragen?
Ja, dat is mogelijk. Vul daarvoor het aanvraagformulier voor een proeflicentie volledig in en geef hierbij aan dat je ook een zichtzending wilt ontvangen. Dan sturen we de zichtzending zo spoedig mogelijk op. Je krijgt daarnaast ook drie maanden gratis toegang tot de volledige lesmethode.
Proeflicentie en zichtzending aanvragenOp de hoogte blijven?
Wil je alle ontwikkelingen van Blink voor het basisonderwijs op de voet volgen? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief. Je krijgt dan ook als eerste een seintje als er bijvoorbeeld nieuwe lesspecials of leuke winacties zijn.
“Door de herkenbaarheid van de liedjes en de afwisselende lessen, hebben de kinderen echt plezier in het leren en kijken ze elke week weer uit naar de volgende les.”
Dennis Neeleman, leerkracht BS de Meer in Haarlem