Natuur en techniek

Elke les een nieuwe uitdaging

Hoe kun je een tornado maken? Hoe erg is het wanneer jouw favoriete dier uitsterft? Hoe kun je veilig een stroomdraad aanraken? Blink Wereld – natuur en techniek laat kinderen stap voor stap de wereld ontdekken en verandert de manier waarop ze naar die wereld lijken. Met prachtige foto’s, grappige filmpjes en uiteraard proefjes en onderzoekjes.

Haal den onderzoeker in je leerling naar boven

Alle vakgerichte thema’s van Blink Wereld hebben een vraaggestuurd lesmodel. Jouw leerlingen gaan zelf op onderzoek uit. Uiteraard komen de verschillende vakspecifieke vaardigheden hierbij aan bod. In de lessen gaan kinderen zelf ontwerpen en innoveren. Ze ontwerpen een diervriendelijke plek in Artis, starten een eigen limonadefabriek of beschrijven een eigen proefje dat laat zien hoe luchtdruk werkt.

Alle 21st century skills komen op deze manier geïntegreerd aan bod in de lessen.

Ontwikkeld met deskundigen, leraren en leerlingen

Met journalisten en ervaringsdeskundigen vonden we de spannendste invalshoeken voor elk onderwerp. We ontwikkelden samen met wetenschappers en het Science Center Nemo vele leerzame en leuke proefjes. Proefjes die je makkelijk in de klas kan uitvoeren. Zodat elk onderwerp daadwerkelijk gaat leven en jouw leerlingen zelf de wereld kunnen ontdekken.

Veel ideeën komen direct van leerkrachten en leerlingen zelf. Hierdoor sluit Blink Wereld- aardrijkskunde echt aan bij hun belevingswereld.

Uiteraard voldoet Blink Wereld – natuur en techniek aan de kerndoelen. In het thema-overzicht staat aan welke kerndoelen er per thema wordt gewerkt.

Ontdek de wereld.