Blink Engels
Groove.me
Gratis proeflicentie?
Ontdek alle lessen van Blink Engels drie maanden gratis en vrijblijvend.
Al een Blink-account? Log hier in
Veelgestelde vragen
Bestellen
Kunnen we een zichtzending aanvragen?
Ja, dat is mogelijk. Vul daarvoor dit formulier volledig in en geef aan dat je een zichtzending wilt ontvangen. Dan sturen we de zichtzending zo spoedig mogelijk op. Je krijgt daarnaast ook drie maanden gratis toegang tot de volledige lesmethode.
Hoe lang loopt mijn licentie?
We gaan uit van een jaarlicentie. Dat betekent dat de school jaarlijks opnieuw betaalt. Wanneer je de licentie niet wil verlengen, moet je dit uiterlijk 30 dagen voor de nieuwe betaaldatum schriftelijk of per e-mail laten weten.
Wat kost het om Blink Engels in te voeren?
De kosten zijn afhankelijk van de schoolgrootte en voor welke klassen je een licentie aanschaft. Daarnaast kun je volledig digitaal werken, zelf de werkbladen printen of werkboeken bij ons of je schoolleverancier bestellen. Bekijk de prijsinformatie van Blink Engels.
Digitaal
Kunnen de leerlingen de lessen ook met Snappet verwerken?
Ja, de digitale, interactieve werkbladen van alle methodes zijn ook bruikbaar op de meeste tablets van Snappet. Sommige Snappets hebben een schermresolutie die lager is dan 1024 x 768 pixels. Bij kleinere schermresoluties kan het zijn dat er knoppen wegvallen op het scherm of dat niet alle tekst goed leesbaar is.
Om op Snappet met onze methodes te kunnen werken, moet je in de browserinstellingen van Snappet de toegang tot het internet inschakelen. Neem voor meer informatie of ondersteuning contact op met Snappet.
Wanneer we de lessen digitaal verwerken, kunnen we dan leerlingen en leerkrachten automatisch importeren vanuit het leerlingvolgsysteem?
Ja, dat kan. Er kan een koppeling worden gemaakt tussen Basispoort en onze lesomgeving Blink Studio.
Leerkrachten en leerlingen worden dan automatisch toegevoegd, en kunnen ook via Basispoort (of een gekoppelde netwerkomgeving zoals MOO, Skool, ZuluConnect, COOL, etc.) inloggen.
Via de Basispoortkoppeling kunnen er ook resultaten worden uitgewisseld met ParnasSys en Momento.
Meer informatie over de koppeling en hoe je die activeert, lees je hier.
Kan de digitale verwerking van lessen volledig individueel plaatsvinden?
De digitale verwerking is geen vervanging van de klassikale lessen, maar is integraal onderdeel daarvan, net zoals wanneer met papieren werkbladen wordt gewerkt. Leerlingen kunnen na de les wel individueel onderdelen van de les terugkijken via de leerlingomgeving Blink Start, ook vanuit huis.
Hoe kunnen leerlingen digitaal verwerken?
Leerlingen werken met de digitale werkbladen, toetsen en Grammar app in de leerlingomgeving Blink Start.
Zij kunnen hier inloggen via Basispoort (indien de koppeling is geactiveerd), of met hun schoolcode, gebruikersnaam en wachtwoord. Er kan ook vanuit huis worden ingelogd op Blink Start.
Meer informatie over het digitaal werken met het lesmateriaal van Blink vind je op www.blink.nl/lesomgeving.
De resultaten van het leerlingwerk kunnen automatisch worden uitgewisseld met ParnasSys en Momento. Hoe deze koppeling kan worden geactiveerd lees je op www.blink.nl/basispoort-koppeling.
Is het mogelijk om volledig digitaal met Groove.me te werken?
Volledig digitaal werken met Blink Engels betekent dat leerlingen opdrachten en toetsen digitaal kunnen maken. Dit kan op tablet, laptop of pc. Als leerkracht kun je lesmateriaal klaar zetten per groep of per leerling. Nakijken gaat bij alle meerkeuzevragen volledig automatisch. In een aantal lessen zitten onderzoekjes of proefjes waarbij naast het digitale materiaal gebruik wordt gemaakt van fysieke materialen zoals knutselpapier, potloden, observatiebladen of andere benodigdheden om de opdracht uit te kunnen voeren.
Lees hier meer over volledig digitaal werken of neem contact op met onderwijssupport voor meer informatie.
Lesomgeving
Wij hebben een licentie voor Groove.me. Hoe kan ik accounts voor collega’s en leerlingen aanmaken?
De beheerder van de lesomgeving Blink Studio kan dit in orde maken. Dat kan door een koppeling met Basispoort te maken, maar dit is ook handmatig te beheren.
Meer informatie over het koppelen met Basispoort óf het handmatig beheren vind je op www.blink.nl/basispoort-koppeling.
Meer informatie over de werking van Blink Studio in het algemeen vind je op www.blink.nl/lesomgeving.
Als ik inlog in Blink Studio zie ik alleen proeflessen, terwijl mijn school wel een volledige licentie heeft. Hoe kan ik de volledige lessen zien?
Controleer of je bij de juiste school bent ingelogd in Blink Studio, door rechts boven in beeld op je naam te klikken.
Ben je bij de juiste school ingelogd, maar zie je niet de licenties die je school heeft? Neem dan contact op met de servicedesk,0322 van Blink (via de berichtenfunctie in de lesomgeving, onderwijssupport@blink.nl of 073 – 85 000 22) om te controleren of je licenties goed staan geregistreerd.
Zie je geen schoolnaam? Dan ben je met een proeflesaccount ingelogd. Vraag aan de beheerder op school of deze een account voor je wil aanmaken.
Ik kan niet meer inloggen bij Blink Studio, weet mijn wachtwoord niet meer, of wil een ander wachtwoord instellen
Je kunt je wachtwoord opnieuw instellen via deze pagina.
Kun je na het opnieuw instellen alsnog niet inloggen? Neem dan contact met ons op via 073 – 85 000 22 of onderwijssupport@blink.nl.
Meer informatie over de werking van Blink Studio vind je op www.blink.nl/lesomgeving.
Hoe kan ik inloggen in de lesomgeving (Blink Studio)?
Je kunt op twee manieren inloggen in Blink Studio:
- Door naar Blink Studio te gaan, en hier in te loggen met je e-mailadres/wachtwoord óf door op de knop ‘Inloggen met Basispoort’ te klikken. Als je nog geen wachtwoord hebt, kun je die hier instellen.
- Door in Basispoort of je netwerkomgeving (zoals MOO, ZuluConnect of COOL) in het menu Lesmateriaal op ‘Groove.me’ te klikken.
Voor het inloggen via Basispoort moet de koppeling met Basispoort door de beheerder zijn geactiveerd. Je leest hier hoe je dat moet doen.
Meer informatie over de werking van Blink Studio vind je op www.blink.nl/lesomgeving.
Hoe kan ik de werkbladen afdrukken vanuit de digibordomgeving?
De printbare werkbladen vind je in Blink Studio bij de bijbehorende les. Het beste kunnen de werkbladen in de gratis Adobe Reader worden geopend en afgedrukt (te downloaden via http://get.adobe.com/nl/reader/). Indien het afdrukken van de werkbladen direct vanuit de browser problemen oplevert, kun je het werkblad opslaan op je computer en de werkbladen vanuit het opgeslagen bestand printen.
Wat is het blauwe bolletje dat ik rechtsonder in de lesomgeving zie?
Dit is je berichteninbox. Als je op het blauwe bolletje klikt, krijg je alle berichten te zien die wij jou via de lesomgeving hebben gestuurd en berichten waarop je hebt gereageerd. Dit kan uitleg over de lesomgeving zijn, een lestip, jouw feedback op een les of een vraag van jou aan onderwijssupport. Wanneer er een cijfertje bij het blauwe bolletje staat, betekent dit dat je een één of meerdere nieuwe berichten in je berichtenbox hebt.
Waar vind ik de lesvoorbereidingen?
De lesvoorbereidingen van Blink Engels vind je in Blink Studio per song onder het uitklapmenu bij ‘Documenten’. Je kunt de lesvoorbereidingen inzien en printen. Als je op ‘Digibordles’ klikt, opent de les.
Niveaus
Hoe ziet de leerlijn van Blink Engels eruit?
Blink Engels biedt een complete, doorlopende leerlijn Engels aan voor groep 1 t/m 8. Afhankelijk van het instapmoment wordt de leerlijn vormgegeven.
- Groep 1-4
- Groep 5-6 met niveau a of b
- Groep 7-8 werkt met niveau a, b of c
De lessen van a en b en in groep 7-8 ook c draaien om dezelfde songs, maar de digibordlessen en verwerking zijn op verschillende niveaus. Dit maakt dat je makkelijk kan differentiëren binnen een klas. Leerlingen met een hoger niveau Engels kun je de verwerking laten doen op niveau c met volledig Engelstalige werkbladen en leerlingen die wat meer moeite hebben met Engels laat je de verwerking doen op niveau a of b.
Hoe kan ik differentiëren met Blink Engels?
Alle lessen van Blink Engels bevatten voldoende uitdaging voor leerlingen met een hoger niveau, maar kunnen ook door leerlingen met een basisniveau worden gedaan. Daar hoef je als leerkracht dus niets voor te doen.
- Voor groep 5 tot en met 8 zijn verschillende niveaus beschikbaar. Hierdoor kun je makkelijker differentiëren; omdat je de leerlingen op verschillende niveaus met de worksheets kunt laten werken.
- Alle worksheets sluiten af met een extra opdracht. Deze opdracht houdt niet alleen rekening met een verschil in tempo, maar ook met het verschil in niveau.
- Voor leerlingen in groep 7/8 die een hoog niveau Engels hebben, bieden wij de grammar app.
Er zijn jaarlijks 28 lessen per niveau, krijgen leerlingen uit groep 7 volgend jaar weer dezelfde lessen in groep 8?
Nee, voor aanvang van ieder schooljaar wordt ieder niveau aangevuld met nieuwe lessen, zodat er nooit met dezelfde lessen gewerkt hoeft te worden. We vervangen sowieso ongeveer 5 songs (10 lessen) in groep 5-6 en groep 7-8 door actuele songs. Voor de overige lessen kiezen we uit de best beoordeelde songs van de afgelopen paar jaar waarbij we ervoor zorgen dat leerlingen niet opnieuw eenzelfde song of les krijgen.
Komen alle vaardigheden voldoende aan bod?
Jazeker. Naast zingen en luisteren komen bij iedere les de vaardigheden lezen, spreken en schrijven aan bod. Blink Engels dekt daarmee alle kerndoelen.
Dekt Blink Engels alle kerndoelen?
Ja, alle niveaus van Blink Engels dekken de kerndoelen voor Engels in het basisonderwijs, en sluiten aan op de tussendoelen die zijn opgesteld door het SLO. Ook volgt de methode de adviezen en koppelingsonderzoeken op als het gaat om de aansluiting met het Europees Referentiekader. Na afronding van de lessen in groep 7/8 hebben de kinderen alle woorden uit de EIBO-lijst (Engels in het basisonderwijs) gehad en zijn alle kerndoelen verwerkt.