Over Blink Engels

Muziek brengt kinderen in beweging

Popmuziek is de basis voor alle lessen in onze lesmethode Engels (ook bekend als Groove.me) voor het basisonderwijs. Muziek brengt leerlingen in beweging. Het helpt ze over de drempel. Zodat ze durven praten en schrijven in een nieuwe taal.

We haken aan bij het moment, door elk jaar nieuwe songs te kiezen. Samen met leerlingen en leerkrachten. Want zij weten natuurlijk het beste welke liedjes leuk zijn en welke niet.

Bij elke song kijken we wat de beste invalshoek is voor de les: de artiest, de songtekst of de videoclip. Dit koppelen we aan leerdoelen. Je leerlingen oefenen op verschillende manieren met de nieuwe woorden en zinnen. Alle vaardigheden komen zo aan bod: luisteren, lezen, spreken, schrijven én zingen.

Daarom Blink Engels:

  • Popmuziek werkt motiverend: leerlingen zijn nieuwsgierig naar ‘hun’ idolen en willen het Engels kunnen begrijpen.
  • Muziek wekt emotie op. Daardoor onthouden leerlingen de lessen makkelijker.
  • Door muziek stappen kinderen ongemerkt over de drempel om zelf Engels te durven zingen en praten.
  • Onze methode daagt leerlingen uit op eigen niveau.
  • Werkt voor elke leerkracht.
  • Ieder jaar nieuwe songs, dus altijd van nu.

Elk jaar een vernieuwde songlist

Jouw leerlingen weten precies welke muziek er hot is. Daarom werkt Blink Engels elk jaar met een vernieuwde songlist voor groep 5/6 en 7/8. Deze songs kiezen we samen met leerkrachten en vooral met leerlingen.

Ook ontwikkelen we elk jaar verschillende lesspecials bij actuele thema’s, zoals de Christmas Special en Songfestival Special. We blijven onze lesmethode Engels voortdurend verbeteren en verrijken. Op basis van feedback die we ophalen bij onze scholen.

Ontdek de wereld.