Doorlopende leerlijn

Blink Engels biedt een complete, doorlopende leerlijn Engels aan voor groep 1 t/m 8. Alle vaardigheden – luisteren, lezen, spreken en schrijven – komen aan bod. Daarnaast besteedt Blink Engels aandacht aan de Engelse woordenschat, taalfuncties en grammatica.

Leerlijn

Afhankelijk van het instapmoment ziet de leerlijn er als volgt uit:

  • Groep 1-4 werkt met niveau 1
  • Groep 5-6 werkt met niveau 2a of 2b
  • Groep 7-8 werkt met niveau 3a, 3b of 3c.

Subniveaus

Een leerling die al vanaf groep 1 Engels krijgt, zal op een ander subniveau werken en uitstromen dan een leerling die vanaf groep 5 of groep 7 Engels krijgt. De lessen van 2a en 2b en van 3a, 3b en 3c draaien om dezelfde songs, maar de digibordlessen en verwerking zijn op verschillende niveaus. Dit maakt dat je makkelijk kan differentiëren binnen een klas. Leerlingen met een hoger niveau Engels kun je de verwerking laten doen op niveau 3c met volledig Engelstalige werkbladen en leerlingen die wat meer moeite hebben met Engels laat je de verwerking doen op niveau 3a of 3b.

VVTO-leerlijn

Vroeg vreemdetalenonderwijs (VVTO) betekent dat basisscholen hun leerlingen vanaf groep 1 een vreemde taal aanbieden. In Nederland is dit meestal de Engelse taal. Steeds meer scholen geven al vanaf de onderbouw Engels. Het voordeel van het leren van een vreemde taal op jonge leeftijd is dat jonge kinderen een grotere taalgevoeligheid hebben.

Bij Blink Engels vormen de niveaus 1 (voor groep 1 t/m 4), 2b (voor groep 5-6) en 3c (voor groep 7-8)  samen de VVTO-leerlijn. Deze leerlijn is 100% Engelstalig: met Engelstalige worksheets en instructies op het digibord. Kies je als school voor de VVTO-leerlijn, dan geef je 60 minuten Engelse les per week.

 

 

Ontdek de wereld.