Blink Nederlands verhalenmaand

Een maand vol spannende decemberverhalen

Lezen loopt als een rode draad door Blink Nederlands. We proberen zoveel mogelijk het leesplezier en de leesmotivatie aan te wakkeren. Want: hoe meer je leest, hoe beter het gaat. En hoe beter het gaat, hoe leuker het wordt. De korte spannende verhalen van Blink Nederlands leveren hier een bijdrage aan.

Daarom staat de maand december ook dit jaar weer in het teken van verhalen. We zetten de traditie voort en verrassen je met een spannend nieuw verhaal; Exposed van Caja Cazemier.

NIEUW: Exposed

Door Caja Cazemier

“Elin kijkt opnieuw, leest nog een keer. Het staat er echt. Naaktfoto. Van jou. WhatsApp. Terwijl ze uitblaast, kijkt Elin op. Dit is geen droom, dit is een nachtmerrie!”

Smoorverliefd, vol vertrouwen – en naïef – heeft Elin een naaktfoto geappt naar haar vriendje Yvan. Maar als Elin het uitmaakt, wacht haar een nare verrassing. Yvan heeft haar foto doorgestuurd naar vrienden en de foto verschijnt overal op social media. Elin schaamt zich rot en ze durft niet naar school. Tot overmaat van ramp laten haar vriendinnen haar zitten en vindt Yvan dat ze het er zelf naar heeft gemaakt. Gelukkig staan haar mentor, ouders en beste vriendin aan haar kant. Want wie is hier eigenlijk degene die zich kapot moet schamen en schuldig is? En vanwege sexting ook nog eens vet strafbaar?

 

Lestips

Aan de slag met het decemberverhaal van Blink Nederlands

Samen met jouw klas aan de slag met het decemberverhaal van Blink Nederlands? Bekijk hier de lestips van Caja Cazemier.

Decemberverhalen eerdere jaren

Nog meer leesplezier

 

 

De wolf van Eibergen Off-piste
Maria Postema en Maarten Bruns Corine Koolstra
Jacco stuit met zijn spade op iets anders dan aarde. Hij trekt het uit de grond en verstopt het in zijn zak, maar of dat nou zo’n goed idee is…? Luuk en Bink gaan met hun klas op wintersport naar Oostenrijk. Om de reis wat spannender te maken besluiten ze off-piste te gaan. Maar dan slaat het weer ineens om.
No escape room Bella Donna
Annemarie Bon Elle van den Bogaart
Oscar en Hassen brengen een bezoekje aan de midwinterkermis, waar ze besluiten om de No escape room in te gaan. Maar of dat nou zo’n goed idee is… De jonge Donna gaat de kerst door brengen bij haar Italiaanse vakantieliefde in Rome. Haar reis daar naartoe verloopt echter verre van soepel en ze komt terecht in een benarde positie.
Sinterklaas heerst
Rom Molemaker
In dit spannende sinterklaasverhaal betrapt hoofdpersoon Sven Appel geheel onverwachts Sinterklaas in het criminele circuit…
Ontdek de wereld.