Stimuleren van lezen in Nederland.

Stimuleren van lezen is een groot thema binnen het onderwijs. Uit onderzoek blijkt dat het niet uit maakt wat kinderen lezen: boeken, tijdschriften, strips, alles is goed. Als ze maar leeskilometers maken.

Nieuwsgierigheid is dé motivatie voor kinderen om te (blijven) lezen. Daarom zijn er de magazines van Blink. Deze sluiten naadloos aan op de belevingswereld van kinderen, blijven de nieuwsgierigheid voeden en zo het leesplezier vergroten.

Ook dit jaar verspreiden wij weer gratis kennismakingsmateriaal van onze tijdschriften op alle scholen in Nederland en Vlaanderen. Ontdek. Lezen uit nieuwsgierigheid.

Extra proefexemplaren

Hebben jullie meer tijdschriften nodig om uit te delen in de klassen? Mail ons dan via service.media@blink.nl, bel 073-8500033 of bestel ze online. OP=OP

  • Proefnummer Bobo: groep 1 en 2
  • Proefnummer Okki:  groep 3 en 4
  • Voorproefje Wild van Freek: groep 4, 5 en 6
  • Voorproefje National Geographic Junior: groep 6,7 en 8

Gratis leesmeter

Blink moedigt graag jullie leerlingen aan te lezen. Daarom hebben wij een inspirerende leesmeter!

Hoe werkt de leesmeter?
Tel op hoeveel minuten iedereen in de klas gelezen heeft. Kleur de tijdvakjes in. Elk vakje staat voor 20 minuten lezen.

De klas kleurt zich naar de finish en wordt onderweg verrast met grappige beloningen.

Pica Typen

Blind typen is een onmisbare vaardigheid voor de toekomst. We hebben daarom, naast onze lesmethodes en tijdschriften, ook een typecursus ontwikkeld geschikt voor leerlingen in groep 5,6,7 en 8. In een reis om de wereld worden type-opdrachten gecombineerd met allerlei weetjes en filmpjes. Zo leren de kinderen in slechts 12 weken razendsnel blind typen. Beschikbaar in Azerty en Qwerty.

Ontdek de wereld.