Blink Nederlands
PLOT26 | vmbo & onderbouw havo/vwo
Gratis proberen?
Wil jij de methode ontdekken? Probeer Blink Nederlands gratis uit.
Al een Blink-account? Log hier in.
Veelgestelde vragen
Proberen en bestellen
Ik wil Blink Nederlands graag uitproberen in de klas, kan dat?
Ja, dat kan. Met een gratis proefaccount kun jij samen met je leerlingen ervaren hoe Blink Nederlands werkt in de klas.
Inbegrepen in een gratis proefaccount:
- Volledige toegang tot alle lessenseries bij een verhaal en lessenseries over vaardigheden, incl. printrechten op de papieren leerlingmaterialen.
- Een startworkshop van onze Blink Ambassadeurs bij je op school, om alles op de juiste wijze in te richten en toe te lichten, zodat je direct aan de slag kan.
- Een activatielink om ook je leerlingen toegang te geven tot de digitale lesomgeving.
Wil je liever eerst een les bekijken? Bekijk dan direct de proeflessen ’24 uur’.
Ik wil een gratis proefaccount aanvragenIk wil Blink Nederlands bestellen, wat moet ik doen?
De digitale leerlinglicenties en combilicenties kun je bestellen via de schoolleveranciers Iddink, Van Dijk en OsingadeJong. De overige onderdelen bestel je bij Blink.
Wil je alles rechtstreeks bij Blink bestellen? Neem dan contact op met Onderwijssupport via tel. 073 85 000 22 of e-mail vo-informatie@blink.nl.
Bekijk de bestelinformatieBlink Nederlands in gebruik
Hoe maak ik gebruik van de Blinkotheek?
Bij de lesmethode Blink Nederlands voor vmbo en onderbouw havo/vwo krijgt jouw klas ook toegang tot de Blinkotheek, een online leesplatform waarop verschillende soorten teksten klaar staan. Door de laagdrempelige presentatie en de zoekmogelijkheden kunnen leerlingen zelfstandig artikelen, boeken en korte verhalen vinden. Leerlingen zijn actief bezig met wat ze hebben gelezen door opdrachten uit te voeren die uit de Blinkotheek komen.
Je bepaalt zelf hoe intensief je gebruik maakt van de Blinkotheek.
Lees meer over de BlinkotheekWat biedt een docentlicentie mij als docent?
Met een docentlicentie heb je toegang tot jouw eigen digitale docentenomgeving. In deze omgeving open je digibordlessen, plan je opdrachten en toetsen voor je leerlingen in en heb je toegang tot al het (printbare) leerlingmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot tools zoals de tekstenbox en de Blinkotheek.
De docentlicentie is te bestellen via Blink.
Wil je eerst Blink Nederlands uitproberen in de les? Vraag hier een gratis proefaccount aan.
Bekijk de bestelinformatieNiveaus
Hoe kan ik differentiëren met Blink Nederlands?
Differentiatie is met Blink Nederlands gemakkelijk. Dus kun je iedere leerling de uitdaging geven die precies bij zijn of haar niveau past. Hoe dat werkt? Als docent heb je toegang tot al het materiaal van alle niveaus van een leerjaar. Je kunt differentiëren per klas, groepje en zelfs per individuele leerling. Simpelweg door een ander niveau ‘open’ te zetten.
Lees meer over differentiatieVoor welke niveaus is Blink Nederlands beschikbaar?
Blink Nederlands is een lesmethode Nederlands voor het gehele vmbo en onderbouw havo/vwo.
Om je een goede indruk te geven van de rijke (digitale) lessen van Blink Nederlands, kun je gratis de proeflessen ’24 uur’ uitproberen. In drie lessen gaan je leerlingen op zoek naar het verhaal achter de vermissing van vijf leerlingen tijdens een schoolkamp. Lezen, fictie, spreken, kijken, luisteren, schrijven, woordenschat en taalverzorging komen in deze lessen op een logische, natuurlijke manier aan bod.
Het lesmateriaal van Blink Nederlands voor vmbo en onderbouw havo/vwo laat zich uitstekend combineren met de modules die zijn ontwikkeld voor Blink Nederlands bovenbouw havo/vwo.
Bekijk hier de proeflessen per lesniveauToetsing
Welke vormen van toetsing biedt de lesmethode Blink Nederlands?
In de verhalen en cursussen bij Blink Nederlands voor vmbo en onderbouw havo/vwo komen diverse meetmomenten voor in de vorm van testjes, diagnostische toetsen, een quiz, een wedstrijd, of een eindopdracht. Naast deze meetmomenten kent Blink Nederlands twee soorten toetsen: afsluitende toetsen en referentietoetsen.
Lees meer over toetsingCocreatie
Wat houdt cocreatie in?
Bij Blink ontwikkelen we methodes sámen met leerlingen en docenten, dat is wat onze methodes anders maakt. We starten met een leeg vel – zonder vooropgezet idee. Vanuit de inzichten uit de gesprekken met docenten en met leerlingen ontstaat een concept, een les, een thema en zo verder. Zodra we geschikt lesmateriaal hebben, testen we het in de praktijk in nauwe samenwerking met onze partnerscholen. Iedere les opnieuw. Samen ontwikkelen dus. Dit proces noemen we cocreatie.
Lees meer over cocreatie