Adaptieve grammar app Wired wint internationale onderwijsprijs in Berlijn

Op 27 juni 2019 heeft Wired in Berlijn een Comenius EduMedia Award ontvangen voor de adaptieve grammar app. De Comenius EduMedia Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) aan veelbelovende en betekenisvolle concepten op het gebied van multimedia en techniek.

“Grammatica leren op speelse manier
Met de grammar app oefenen leerlingen met Engelse grammatica aan de hand 4.500 oefeningen. De app sluit altijd aan bij het niveau van de individuele leerling. Heeft een leerling moeite met een bepaald onderwerp, dan worden er automatisch extra oefeningen aangeboden. “De grammar app van Wired maakt grammatica leren op een speelse manier mogelijk.” Aldus de jury.

Game-element motiveert leerlingen
De app is te gebruiken op ieder device (telefoon, tablet of laptop) en voor de leerlingen overal toegankelijk. Zo kunnen ze op school, thuis en onderweg oefenen met grammatica. Door het game-element in de app zijn de leerlingen gemotiveerd om de grammatica-levels te voltooien. Docenten Engels vertellen dat leerlingen enthousiast aan de slag gaan en de strijd met elkaar aangaan om zoveel mogelijk trofeeën te verzamelen.

“’Als docenten gaan snuffelen in de lesomgeving van Wired, horen we ze altijd dingen zeggen als ‘Mijn leerlingen gaan dit leúk vinden!’ Dat is natuurlijk fantastisch om te horen. Deze zegel is een brede erkenning dat we een unieke, innovatieve en speelse methode Engels aan het maken zijn. We zijn er erg trots op!” Aldus Annemarie Heuts, Uitgever Wired.

 

 

Ontdek de wereld.