Blink Wall of fame – 16e eeuw

Leerlingen bepalen wie de aanvoerders worden van de nationale Wall of fame. Welke historische kandidaat uit de 16e eeuw is volgens hen het meest relevant? Ze doen onderzoek en voeren campagne. Wie heeft de klas het meest weten de overtuigen? Wie stijgt of zakt gedurende de lessen in de ranking?

Kandidaten

Deze tien kandidaten – in de categorieën Ontdekkingsreizigers, Creatievelingen en Godsdienststrijders – strijden in schooljaar 21-22 om een ere plek.

De Top 10 van schooljaar 21-22

De uitslag van de verkiezing in schooljaar 21-22 wordt in de 3e week van januari 2022 bekend gemaakt. De ranking van de kandidaten wordt dan op deze website gepubliceerd.

Blink Geschiedenis

De nationale Wall of fame verkiezingen – 16e eeuw –  is een initiatief van Blink Geschiedenis voor docenten en leerlingen die op een activerende manier aan de slag willen met het tijdvak Ontdekkers en hervormers, waarbij kritisch denken en historische significantie centraal staan.

Wil je ook meedoen met je klas aan de Wall of fame verkiezing 22-23? Stuur een mail naar onderwijssupport@blink.nl.

Campagne

Hier komen campagnefoto’s en filmpjes.

Nominatie van andere 16e-eeuwse kandidaten

Is er een kandidaat uit de 16e eeuw die echt ontbreekt in de top 10? Een kandidaat die wat jullie betreft veel relevanter is en dus zeker een plek verdient? Nomineer deze dan voor de verkiezing van schooljaar 22-23. Gebruik hiervoor dit onderstaande formulier. De redactie stelt op basis van de inzendingen en argumenten een nieuwe lijst samen van kandidaten die meedingen naar een plek in de Wall of fame van schooljaar 22-23.

Ontdek de wereld.