donderdag, 17 augustus 2017

National Geographic Junior zoekt 6 tot 14 jarig fotografie-talent!

De National Geographic Junior Fotowedstrijd is voor de achtste keer van start gegaan. Het is dé wedstrijd voor kinderen in Nederland en België die van fotograferen houden. Ieder jaar sturen zo'n 5.500 deelnemers tussen de 6 en 14 jaar hun mooiste natuurfoto’s in. Zo maken ze kans op toffe prijzen, eeuwige roem én publicatie van de foto in het tijdschrift. Daarnaast maakt de maker van de foto met de meeste stemmen uit het publiek kans op de publieksprijs.

"Het is echt ongelooflijk hoeveel jong fotografie-talent er in Nederland en België rondloopt,” vertelt hoofdredacteur Renske Lamers. “Het thema fotografie leeft echt onder de doelgroep. Ieder jaar weer verbazen wij ons over de creativiteit en kwaliteit van de foto's. Het is echt een feest om een platform te kunnen zijn voor deze talenten."

Vakjury
De vakkundige jury, bestaande uit presentator en amateurfotograaf Klaas van Kruistum, NatGeo Junior beeldredacteur Jakob Breimer, hoofdredacteur Renske Lamers en een professionele Canon-fotograaf, selecteert 12 foto's in de 4 categorieën Dier, Landschap, Raar Maar Waar en Reizen. Foto’s kunnen tot 1 oktober worden ingezonden via www.natgeojunior.nl/fotowedstrijd. Tijdens de uitreiking in november dit jaar maakt Klaas de winnaars in elke categorie bekend. 

Eeuwige roem
De afgelopen jaren hebben de winnaars van de fotowedstrijd veel bijzondere momenten meegemaakt. Hun foto’s verschenen in kranten, de winnaars zelf werden geïnterviewd voor televisie en sommige foto’s werden tentoongesteld in een museum. Twee kinderen werden zelfs gekozen tot wereldwijde winnaars en maakten een reis naar het hoofdkantoor van National Geographic in Washington, Amerika.