Informatie voor een goede start van het schooljaar met Blink

Op deze pagina vind je handige informatie over het toegang krijgen tot de leermiddelen in het voortgezet onderwijs van Blink. De onderdelen die hier beschreven staan zijn:

  • Bestellen van licenties
  • Toegang voor docenten en leerlingen
  • Overzicht van producten (en hun EAN-codes)
  • Alternatieve inlogmogelijkheden bij verstoringen
  • Methode-specifieke startinformatie

 

Bestellen van licenties

Leerlingen bestellen hun licenties bij hun school of direct bij de schoolleverancier Iddink, Van Dijk Educatie of OsingadeJong.

Docenten die nog geen account hebben in de docentomgeving van PLOT26, Wired of Saga bestellen hun licenties direct bij Blink, via docentlicenties.blink.nl. Aan de hand van de bestelde leerlinglicenties wordt de juiste content beschikbaar gemaakt om het schooljaar voor te kunnen bereiden.

Toegang lesomgeving docent

Na verstrekking van hun licentie kunnen docenten op twee manieren toegang krijgen tot de lesomgeving van PLOT26, Wired of Saga.

A: Toegang via de ELO/schoolportaal 
Docenten kunnen met hun schoolaccount direct toegang krijgen tot de docentomgeving van de methodes van Blink. Volg onderstaande links voor het verkrijgen van toegang. Deze link kan ook direct in de ELO bij de betreffende docenten worden geplaatst door de leermiddelcoördinator:

 

B: Toegang via e-mailadres/wachtwoord 
Voor alle docenten die met een van de methodes van Blink gaan werken wordt ook toegang verleend op hun e-mailadres waarmee kunnen inloggen. Heb je deze nog niet? Vraag dan je licentie aan via docentlicenties.blink.nl.

Tijdens het begin van het schooljaar voegen we in de docentomgeving de mogelijkheid toe om zelf accounts aan te maken voor collega-docenten. Dan is een aanvraag via het bovengenoemde formulier niet meer noodzakelijk en kun je dit op school dus zelf regelen. 

Inloggen met een e-mailadres gaat via de volgende link:

 

 

Toegang lesomgeving leerling

Om toegang te krijgen tot de lesomgeving van een van de methodes van Blink kunnen leerlingen gebruik maken van verschillende mogelijkheden.
De school maakt een keuze uit een van de onderstaande drie opties:

A: Toegang via de ELO/schoolportaal 
Leerlingen kunnen profiteren van een single-sign-on via de ELO van de school. Aan het begin van het nieuwe schooljaar moeten ze daar de volgende stappen voor nemen:
1. Leerlingen loggen in bij hun ELO/schoolportaal (Magister, SOMtoday. itslearning etc.) Daar vinden ze bij hun leermiddelen een link naar de betreffende methode van Blink (PLOT26, Wired of Saga). Hier klikken ze op.
2. Ze worden automatisch naar de digitale lesomgeving van PLOT26, Wired of Saga gestuurd.
3. Bij de eerste keer inloggen kiest de leerling de juiste school en vervolgens zijn/haar klas. De docent dient de klas vooraf aangemaakt te hebben vanuit zijn docentdashboard.
4. Wanneer er geen klas vermeld staat kan het zijn dat de leerling een verkeerde school heeft gekozen, of dat de docent de klas nog aan dient te maken. De leerling kan eenvoudig een andere school binnen de stichting/scholengemeenschap kiezen. 
5. De leerling komt vervolgens binnen op het leerlingdashboard. Bij een volgende keer hebben ze rechtstreeks toegang vanuit de link in de ELO/schoolportaal

⚠️ Problemen met inloggen via de ELO? Ga naar https://leskandoorgaan.blink.nl om je les niet te laten verstoren!

B: Toegang via distributeursportaal 
Scholen zonder ELO die het boekenfonds volledig uitbesteed hebben aan de distributeur (EBF / ELF) kunnen via het portaal van deze distributeur inloggen. Ga hiervoor naar Iddink of Van Dijk voor toegang tot digitaal lesmateriaal.

C: Geen ELO? Directe toegang via de website van de uitgever, Blink 
Indien de school geen (mogelijkheid tot inloggen via) ELO heeft, kunnen leerlingen een account krijgen via Blink Direct. Blink maakt géén gebruik van activatiecodes. Docenten kunnen met de Blink Direct-methode vanuit hun account bij PLOT26, Wired of Saga leerlingen aanmaken die geen toegang via de ELO of distributeursportaal hebben.

Wil je van deze mogelijkheid gebruikmaken? Neem dan contact op met de klantenservice van Blink Educatie via 073-8500022 of service.educatie@blink.nl.

Leerlingen met een Blink Direct-account loggen in via https://leerling.plot26.nl / https://leerling.wired.nl / https://leerling.saga.nl

Mogelijkheid C (via Blink Direct) geeft ons tevens een snelwerkende oplossing in het geval van inlogproblemen via de ELO, mochten deze zich onverhoopt voordoen.

Het technische team van Blink, de ambassadeurs en natuurlijk wij als klantenservice staan in de startblokken om iedereen te helpen bij het zo voorspoedig mogelijk laten verlopen van de start van het schooljaar!

Overzicht producten voor toegangslinks

Via onderstaande links heb je toegang tot de overzichten van de toegangslinks (voor toegang via de ELO) voor de verschillende methodes. 
Let daarbij goed op welke productlinks en hun EAN-codes je aanhoudt en dat deze passen bij hetgeen besteld is via de verschillende schoolleveranciers.
Voor de combilicenties geldt namelijk dat er verschillende toegangslinks zijn voor bestellingen die via VDE zijn gedaan en via Iddink / Osinga. 
 

Productlinks PLOT26

Productlinks Wired

Productlinks Saga

Alternatieve inlogmogelijkheden

Zijn er problemen met de ELO of de bestelde licentie waardoor leerlingen geen toegang hebben tot het lesmateriaal? Ga dan naar: https://leskandoorgaan.blink.nl.

Om het probleem op te lossen, stuur aub een bericht naar service.educatie@blink.nl met daarin:

  • de omschrijving van het probleem;
  • een screenshot of foto van de foutmelding;
  • een screenshot of foto van de gegevens op https://blink.nl/kennisnet.

 

Methode-specifieke informatie start schooljaar

Op de websites van de drie methodes van Blink vind je aanvullende informatie die met name docenten kan helpen bij de start van het nieuwe schooljaar zoals jaarplanningen, instructievideo's en quickstarts. Klik op de methodebutton hieronder om naar deze informatiepagina's te gaan.  

Start schooljaar informatie PLOT26

Start schooljaar informatie Wired

Start schooljaar informatie Saga