donderdag, 21 juni 2018

Blink’s digitale en interactieve methode geschiedenis Saga wint internationale onderwijsprijs

Berlijn, 21 juni 2018 – Uitgeverij Blink is vanmiddag wederom in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse Europese Comenius EduMedia Award uitreiking in Berlijn. Saga, interactieve en digitale methode geschiedenis voor het voortgezet onderwijs, werd bekroond met een Medaille. Wired, methode Engels voor het voortgezet onderwijs, won een Comenius EduMedia Zegel. Ook Blink Wereld, methode wereldoriëntatie voor het primair onderwijs, ontving een zegel uit handen van de organisatie.

 

“We zijn heel blij met deze prachtige erkenning! We hopen dat door deze prijs nog meer leerlingen en docenten nieuwsgierig worden naar Saga en samen geschiedenis gaan onderzoeken.”  Firien Dubben - Uitgever Saga.

 

“Een nieuwe visie en aanpak van geschiedenisonderwijs”
De jury zei samengevat: … “Jongeren leven in het hier en nu. Ze leven in de echte en virtuele wereld met sociale media als middel. Tijdlijnen en verhalen associëren ze in de eerste plaats met Facebook, Instagram en Snapchat en niet met ontwikkelingen in het verleden. Tegelijkertijd leven ze in een turbulente tijd met problemen en conflicten die moeilijk te begrijpen zijn zonder de historische wortels of context te kennen en begrijpen. Saga biedt nieuwe vormen van communicatie met jongeren gebaseerd op conventionele en nieuwe mogelijkheden, met offline en online leren. Met teksten en diepgaand interactief onderzoek naar het verleden. Het is deze nieuwe visie en aanpak van het geschiedenisonderwijs van Saga die de jury beloont met een medaille. Het eerste leerjaar is excellent. Gefeliciteerd en heel veel succes met het vervolg.”

 

Wederom een gerenommeerde Europese onderscheiding voor Blink
De Comenius EduMedia Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Duitse Genootschap voor Pedagogiek en Informatie (GPI) en is de meest prestigieuze Europese prijs voor educatieve technologie. De onderscheiding voor innovatieve educatieve producten wordt uitgereikt aan veelbelovende en betekenisvolle concepten op het gebied van multimedia en educatieve technologie. Uit meer dan 254 inzendingen viel Blink drie keer in de prijzen. De concepten van Blink werden al meerdere jaren bekroond met medailles. In 2013 voor Groove.me, de primair onderwijsmethode Engels. In 2015 voor de voortgezet onderwijsmethode Nederlands, Plot26. En in 2016 voor het projectthema Smart Life van Blink Wereld over programmeren en computational thinking. Begin 2018 ontving Blink Wereld ook al een IPON Award.

 

 

Saga: Digitale en interactieve methode geschiedenis
De nieuwe, complete geschiedenismethode Saga sluit aan bij de belevingswereld van de leerlingen van vandaag. Het is een methode voor de docent die in de klas samen met leerlingen de geschiedenis wil onderzoeken, ondersteund door de mogelijkheden van digitaal werken. Voor de leerling koppelt Saga het hier en nu op een prikkelende manier aan een tijdsperiode in het verleden met behulp van een sleutelbegrip, zoals bijvoorbeeld macht. Leerlingen gaan zelf met geschiedenis aan de slag en zijn onderdeel van een interactief verhaal, waarin het volbrengen van een (gezamenlijke) missie een belangrijke rol speelt. Daardoor leren ze kritisch naar bronnen te kijken en doen historische kennis en vaardigheden op om de wereld van nu beter in context te begrijpen.

 

 

Over Blink
Blink ontwikkelt vernieuwende digitale lesmethodes met als uitgangspunt het bereiken van de leerling. Haar lesmethodes zijn erop gericht leerlingen te prikkelen, nieuwsgierig te maken en zelf te laten ervaren en ontdekken. Leerlingen activeren zorgt voor een snellere ontwikkeling, een langer geheugen en betere grip op de lesstof. Vanuit deze visie lanceerde Blink al eerder digitale lesmethodes zoals een methode Engels voor basisonderwijs, Groove.me en Blink Wereld voor het vak Wereldoriëntatie. Sinds 2015 is Blink ook actief in het voortgezet onderwijs met een methode Nederlands (PLOT26), methode Engels (Wired) en de methode voor geschiedenis (Saga). Ruim 2.300 scholen en 395.000 leerlingen werken inmiddels met de methodes van Blink. Blink is ook uitgever van de kindermerken Bobo, Okki, Wild van Freek en National Geographic Junior.