Vacature Test Automation Engineer

Wij

Blink wil kinderen uitdagen om hun talenten te ontwikkelen en de wereld te ontdekken. Wij zijn de meest innovatieve uitgeverij van educatieve kindermerken (zoals (BoboOkkiNational Gegraphic JuniorWild van Freek) en digitale lesconcepten (Groove.me, Blink Wereld, Blink Lezen, PLOT26, Wired en Saga) in Nederland en België.

Dagelijks maken honderdduizenden leerlingen en leraren gebruik van onze lesmethodes. Zij verwachten een soepele gebruikerservaring, die leerlingen motiveert en leraren ondersteunt tijdens de les. Onze auteurs willen dat hun lesmateriaal goed tot zijn recht komt. Daar zorgen wij voor, en zoeken we versterking bij!

Ons team ontwerpt, ontwikkelt en beheert het platform voor onze digitale lesmethodes, en bestaat uit product owner, designers, developers en testers. We werken nauw samen met andere teams binnen Blink (o.a. uitgevers, auteurs, marketeers, helpdesk, sales), en gaan ook zelf het klaslokaal in om te ervaren hoe onze lessen in de praktijk werken en hoe leerkrachten en leerlingen onze applicaties gebruiken.

Draag jij graag bij aan de vernieuwing van het onderwijs? Ben jij een technische analyticus die in staat is om met andere developers te sparren om tot de beste oplossing te komen? Is de beleving van de eindgebruiker voor jou de belangrijkste succesfactor? Dan komen we graag met jou in gesprek.

Platform

Het lesplatform voor onze digitale lesmethodes bestaat uit een reeks webapplicaties, volledig gebouwd op Node.js en React, dat draait op het Google Cloud Platform. Onze eindgebruikers zijn in eerste instantie leraren en leerlingen, maar ook onze eigen auteurs en helpdeskmedewerkers maken er dagelijks gebruik van.

Wat ga je doen?

Als Test Automation Engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, inrichten en up to date houden van automatische softwaretests. Je hebt een technische inslag/achtergrond, begrijpt wat de code en applicaties doen (en hoe ze gebruikt worden) en draagt daar in de vorm van tests aan bij. 

Je beheert, samen met onze functionele (black box) tester, het testplan en draagt zorg voor het op elkaar afstemmen van alle testactiviteiten. Verder hou je je bezig met het up-to-date houden van onze realtime monitoring tools, en help je de developers om samen hun unit tests naar een optimaal niveau te brengen.

Binnen het team denk je daarnaast actief mee over hoe nieuwe functionaliteit het beste geïmplementeerd kan worden, en hoe wensen vanuit onze gebruikers vorm kunnen krijgen.

Jij

Je bent iemand die:

 • Automatische tests van de grond af kan opbouwen;
 • 3-5 jaar ervaring heeft binnen software testing en test automation tools;
 • Het leuk vindt om te sparren met developers, designers en andere teamleden, om samen tot een optimale oplossing te komen;
 • Pro-actief is en zelfstandig kan werken;
 • Analytisch is en out-of-the-box kan denken;
 • Beschikt over HBO/WO-werk- en denkniveau;
 • Zich helemaal thuisvoelt in een agile werkomgeving.

Wij bieden

 • Inspirerende werkomgeving en een enthousiast team;
 • Een dienstverband van 36 uur;
 • Marktconform salaris en pensioenplan;
 • Mogelijkheid tot het volgen van trainingen en cursussen;
 • Groeiend bedrijf met veel mogelijkheden;
 • Team- en bedrijfsuitjes (zodra het weer kan);
 • Flexibiliteit in kiezen van je werkplek (thuis of bij Blink, ook na Corona).

Op deze functie is de CAO voor het Uitgeverijbedrijf (BTU) van toepassing. 

Reactie

Ben je enthousiast of heb je vragen over deze vacature? Stuur een motivatie en CV naar Meindert Hart (meindert.hart@blink.nl), teamleider development.

Ontdek de wereld.