maandag, 05 februari 2018

Lesmethodes Blink opnieuw genomineerd voor prestigieuze onderwijsprijs

Onze lesmethodes Blink Wereld (wereldoriëntatie) en Wired (Engels) zijn genomineerd voor de IPON Awards 2018. Deze Awards zijn een van de belangrijkste onderscheidingen voor bedrijven en organisaties in Nederland, die zich onderscheiden op het gebied van innovatie, kwaliteit en originaliteit bij het ontwikkelen van digitale producten voor het onderwijs. 

De lesmethodes van Blink zijn relatief nieuw in de markt maar worden al door meer dan 2.300 scholen en 395.000 leerlingen in het primair- en voortgezet onderwijs gebruikt. Blink Wereld, methode wereldoriëntatie voor het primair onderwijs, wordt sinds 2014 op scholen gebruikt. Wired, methode Engels voor het voortgezet onderwijs, is pas sinds vorig jaar op de markt. Directeur Jorien Castelein is dan ook verheugd over de nominatie: “Het is een erkenning van onze concepten en de totaal nieuwe invulling die wij geven aan het begrip ‘lesmethode’. Wij vinden het geweldig dat de jury van de IPON Awards ziet dat onze lesmethodes fundamenteel vernieuwend zijn voor het onderwijs.”

Het is niet voor het eerst dat we in de prijzen vallen. Sinds 2013 worden we jaarlijks onderscheiden voor onze leermiddelen:

2017    NOT Award             Innovatie van het jaar              Kazoo, Muziek PO
2016    IPON Award            Innovatie van het jaar              Plot26, Nederlands VO
2016    Comenius Award    Beste educatieve innovatie     Kazoo, Muziek PO
2016    Comenius Award    Beste educatieve innovatie     Thema Computional Thinking, PO
2015    Comenius Award    Beste educatieve innovatie     PLOT26, Nederlands VO
2014    Comenius Award    Beste educatieve innovatie     Topomaster, PO
2013    Comenius Award    Beste educatieve innovatie     Groove.me, Engels PO

De bekendmaking van de winnaars en uitreiking van de IPON Awards is aanstaande woensdag om 17.00 op de Onderwijsvakbeurs IPON in de Jaarbeurs in Utrecht.

Je vindt Blink 7 en 8 februari op de IPON in stand C0009.