PLOT26 - Maak van het vak Nederlands een beleving

PLOT26 is een flexibele methode Nederlands met ‘vaardigheden in logische samenhang’ als uitgangspunt. De methode bestaat uit drie soorten lessenseries.

In de lessenseries bij een verhaal worden de leerlingen meegenomen in een stroom van spannende, fictieve gebeurtenissen. De leerlingen komen samen tot de oplossing van een raadsel of probleem. Daarbij moeten ze verschillende taalvaardigheden zo goed mogelijk inzetten. De vaardigheden lezen, schrijven, spreken, kijken, luisteren en spelling worden gecombineerd en alle taalactiviteiten vloeien logisch uit elkaar voort.
In de lessenseries over vaardigheden (lezen, schrijven, fictie en grammatica) verwerven leerlingen kennis, leren ze strategieën, oefenen ze en gaan ze de diepte in. De focus ligt weliswaar op één vaardigheid, maar leerlingen ervaren ook dat de ene vaardigheid helpt om beter te worden in een andere.
Daarnaast biedt PLOT26 extra lessenseries die je als docent naar eigen inzicht kunt inplannen: de vrije ruimte. Je kunt ook je eigen materialen inzetten, of gebruikmaken van Plotify, de tekstenbox, of de spellingsapps van PLOT26.

PLOT26 biedt de mogelijkheid om zowel digitaal als met een boek te werken en is beschikbaar voor de havo- en vwo-onderbouw en het gehele vmbo.

Na een succesvolle lancering in januari 2015 werken er vanaf schooljaar 2016-2017 ruim 80 scholen en 23.000 leerlingen met PLOT26.

Op 3 februari 2016 ontving PLOT26 tijdens de IPON awards de innovatie van het leren award - VO.  In juni 2015 heeft PLOT26 tijdens de uitreiking van de prestigieuze Comenius Edumedia Awards een Medaille in de wacht gesleept. Deze Europese onderscheiding voor innovatieve educatieve producten wordt uitgereikt aan veelbelovende en betekenisvolle concepten op het gebied van multimedia en educatieve technologie.

Ga naar de website van PLOT26