Lesmethode geschiedenis voor VO SAGA: Digitaal, compleet en activerend.

Saga is een nieuwe, complete geschiedenismethode voor het VO van Blink. Een methode voor de docent die in de klas samen met leerlingen de geschiedenis wil onderzoeken, ondersteund door de mogelijkheden van digitaal werken. Motivatie is de sleutel tot leren in dit vernieuwende concept. Aan het didactisch concept is ruim drie jaar gewerkt en de methode is al uitgebreid getest door onze partnerscholen. Ga naar de Saga website

Het effect van activerend lesgeven met Saga in de klas

In woorden uitleggen wat de beleving is van de leerlingen tijdens een les met Saga is onmogelijk. Beelden zeggen meer. Bekijk de video en zie het verschil.

Co-creatie met Partnerscholen

Net als al onze methodes wordt ook onze nieuwe methode geschiedenis volledig ontwikkeld samen met docenten van circa 30 partnerscholen. Tijdens het ontwikkeltraject, maar ook daarna. Onze lesmethodes zijn nooit ‘klaar’. Met de feedback, tips en idee├źn van docenten en leerlingen wordt het materiaal continu verbeterd en doorontwikkeld. Docenten die ons adviseren geven terug dat ze dit ook voor zichzelf waardevol vinden. Om met een nieuwe blik naar hun eigen onderwijs te kijken en zichzelf uit te dagen nieuwe technieken en werkvormen te proberen. Ook het delen van ervaringen met collega’s van andere partnerscholen ervaren ze als verrijkend. Wil je als docent of school meewerken aan de ontwikkeling van deze nieuwe methode en een jaar lang gratis ons lesmateriaal proberen in de klas? Meld je dan aan als partnerschool.
Meld je aan