Contact lesmethodes

Wil je meer informatie over onze lesmethodes of heb je andere vragen aan Blink? In verband met het coronavirus kun je met ons mailen (onderwijssupport@blink.nl), chatten via de chatfunctie in de lesomgeving of het contactformulier op deze pagina invullen. Als je daarin aangeeft dat je gebeld wil worden, bellen wij jou!

We hebben ook de meeste gestelde vragen voor je verzameld. Bekijk hieronder of jouw vraag hier tussen staat.

Selecteer een categorie

Alles Leveringsvoorwaarden Volledig digitaal werken Prijzen Proefmateriaal Systeemeisen
Is het mogelijk om volledig digitaal te werken met de lesmethodes?

Blink Educatie biedt als eerste educatieve uitgeverij methodes waarmee volledig digitaal gewerkt kan worden. De leermiddelen zijn geheel nieuw ontwikkeld, toegesneden op alle mogelijkheden die internet ons biedt en alle opties die de diverse devices tegenwoordig aan kunnen.

Digitaal werken in het basisonderwijs

Volledig digitaal werken in het basisonderwijs betekent dat leerlingen opdrachten en toetsen digitaal kunnen maken. Dit kan op tablet, laptop of pc. Als leerkracht kun je lesmateriaal klaar zetten per groep of per leerling. Nakijken gaat bij alle meerkeuzevragen volledig automatisch. In een aantal lessen van wereldoriĆ«ntatie zitten onderzoekjes of proefjes waarbij naast het digitale materiaal gebruik wordt gemaakt van fysieke materialen zoals knutselpapier, potloden, observatiebladen of andere benodigdheden om de opdracht uit te kunnen voeren. Dit staat altijd in de lesvoorbereiding aangegeven.

Digitaal werken in het voortgezet onderwijs

Plot26 voor Nederlands is een digitale en multimediale methode. Alle verwerking is digitaal mogelijk inclusief oefenen en herhalen van grammatica/spelling/werkwoordspelling. Leerlingen kunnen werken op hun eigen tablet of laptop.

Wat zijn de systeemeisen voor de verwerking van de digitale interactieve werkbladen?

De digitale verwerking kan op laptops, computers en tablets worden gedaan, via Blink Start. Leerlingen loggen daar in met een eigen inlog en zien vervolgens het werk dat voor hen is klaargezet.

Voor laptops en computers gelden dezelfde systeemeisen als  voor de digibordlessen. Dat houdt in dat ze het beste weergegeven worden bij schermresoluties vanaf 1024 x 768. De methode werkt via een recente internetbrowser. Voor onze methode is een geluidskaart op de laptop of computers vereist.

Op een iPad kun je gebruik maken van de browser Safari. Op Android-tablets kan er gebruik worden gemaakt van de standaard-browser die wordt meegeleverd, Google Chrome of Mozilla Firefox (gratis te downloaden in de Play Store).

Zijn er koppelingen met leerlingvolgsystemen?

Als school werk je vaak met software van verschillende uitgeverijen. Een koppeling tussen het adminstratiesysteem en de software is dan heel handig. Lesomgeving Blink Studio voor het basisonderwijs kan daarom gekoppeld worden aan ParnasSys. Na het activeren van de synchronisatie worden wijzigingen in ParnasSys met betrekking tot leerkrachten, groepen en leerlingen iedere nacht automatisch doorgevoerd in Blink Studio. Ook worden resultaten van toetsen uit Blink Studio automatisch opgeslagen in ParnasSys. In de toekomst wordt deze koppeling ook beschikbaar voor andere leerlingvolgsystemen.

Telefoon

We zijn momenteel telefonisch niet bereikbaar i.v.m. het coronavirus. Laat in het formulier je gegevens achter zodat wij jou kunnen bellen. 

E-mail

Liever mailen? We beantwoorden je mail zo snel mogelijk!
onderwijssupport@blink.nl

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op