Contact lesmethodes

Wil je meer informatie over onze lesmethodes of heb je andere vragen aan Blink? In verband met het coronavirus kun je met ons mailen (onderwijssupport@blink.nl), chatten via de chatfunctie in de lesomgeving of het contactformulier op deze pagina invullen. Als je daarin aangeeft dat je gebeld wil worden, bellen wij jou!

We hebben ook de meeste gestelde vragen voor je verzameld. Bekijk hieronder of jouw vraag hier tussen staat.

Selecteer een categorie

Alles Leveringsvoorwaarden Volledig digitaal werken Prijzen Proefmateriaal Systeemeisen
Hoe weet ik of mijn browser en plugins up-to-date zijn?
Wat zijn de systeemeisen voor de lesmethodes?

Digibordlessen op digiborden, touchscreens en schermen

De nieuwe lesomgeving is te gebruiken op alle formaten en types digitale schoolborden, schermen en touchscreens. De lesomgeving laadt veel sneller, maar een goede internetverbinding op de school blijft belangrijk.

 • De lessen worden het beste weergegeven op een schermverhouding van 16:9
 • Hoe hoger de resolutie, hoe beter de weergave.
 • Het digibord moet geluid kunnen afspelen.
 • De methode werkt via de internetbrowser. We adviseren de meest recente versie van Google Chrome, maar onderstaande versies werken ook:
  – Google Chrome, laatste vijf versies
  – Mozilla Firefox, laatste vijf versies
  – Microsoft Internet Explorer 11 of hoger
  – Microsoft Edge, laatste vijf versies
  – Safari 8 of hoger

Om met onze methodes te kunnen werken, moet het digibord of de touchscreen verbonden zijn met het internet. Afhankelijk van de schoolgrootte adviseren we om gebruik te maken van een snelle zakelijke breedbandverbinding. Een bekabeld netwerk (LAN) is sneller dan een draadloos netwerk, daarom heeft een LAN-verbinding de voorkeur

Leerlingomgeving op compters, laptops en tablets

Leerlingomgeving Blink Start (www.blink-start.nl) werkt op computers, laptops, Chromebooks en alle tablets. Ook voor de leerlingomgeving adviseren we wat betreft de browser de meest recente versie van Google Chrome te gebruiken.

Het is ook mogelijk om te werken met:

– Google Chrome, laatste vijf versies
– Mozilla Firefox, laatste vijf versies
– Microsoft Internet Explorer 11 of hoger
– Microsoft Edge, laatste vijf versies
– Safari 8 of hoger

We adviseren daarnaast ook een schermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels. Bij kleinere schermresoluties kan het zijn dat er knoppen wegvallen op het scherm of dat niet alle tekst goed leesbaar is.

Je kunt controleren of je browser up-to-date is via de site http://www.whatbrowser.org/

Wat zijn de systeemeisen voor de verwerking van de digitale interactieve werkbladen?

De digitale verwerking kan op laptops, computers en tablets worden gedaan, via Blink Start. Leerlingen loggen daar in met een eigen inlog en zien vervolgens het werk dat voor hen is klaargezet.

Voor laptops en computers gelden dezelfde systeemeisen als  voor de digibordlessen. Dat houdt in dat ze het beste weergegeven worden bij schermresoluties vanaf 1024 x 768. De methode werkt via een recente internetbrowser. Voor onze methode is een geluidskaart op de laptop of computers vereist.

Op een iPad kun je gebruik maken van de browser Safari. Op Android-tablets kan er gebruik worden gemaakt van de standaard-browser die wordt meegeleverd, Google Chrome of Mozilla Firefox (gratis te downloaden in de Play Store).

Telefoon

We zijn momenteel telefonisch niet bereikbaar i.v.m. het coronavirus. Laat in het formulier je gegevens achter zodat wij jou kunnen bellen. 

E-mail

Liever mailen? We beantwoorden je mail zo snel mogelijk!
onderwijssupport@blink.nl

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op