Contact lesmethodes

Wil je meer informatie over onze lesmethodes of heb je andere vragen aan Blink? In verband met het coronavirus kun je met ons mailen (onderwijssupport@blink.nl), chatten via de chatfunctie in de lesomgeving of het contactformulier op deze pagina invullen. Als je daarin aangeeft dat je gebeld wil worden, bellen wij jou!

We hebben ook de meeste gestelde vragen voor je verzameld. Bekijk hieronder of jouw vraag hier tussen staat.

Selecteer een categorie

Alles Leveringsvoorwaarden Volledig digitaal werken Prijzen Proefmateriaal Systeemeisen
Hoe lang loopt de licentie op een lesmethode?

De methodes gaan uit van jaarlicenties. Dat betekent dat de school jaarlijks opnieuw betaalt. Een licentie voor 8 jaar afkopen is ook mogelijk: dan ontvang je over het totale bedrag van de licentie 10% korting. Wanneer de school de licentie niet wil verlengen, moet zij dit uiterlijk 30 dagen voor de nieuwe betaaldatum schriftelijk of per e-mail laten weten.

Hoe weet ik of mijn browser en plugins up-to-date zijn?
Is het mogelijk om volledig digitaal te werken met de lesmethodes?

Blink Educatie biedt als eerste educatieve uitgeverij methodes waarmee volledig digitaal gewerkt kan worden. De leermiddelen zijn geheel nieuw ontwikkeld, toegesneden op alle mogelijkheden die internet ons biedt en alle opties die de diverse devices tegenwoordig aan kunnen.

Digitaal werken in het basisonderwijs

Volledig digitaal werken in het basisonderwijs betekent dat leerlingen opdrachten en toetsen digitaal kunnen maken. Dit kan op tablet, laptop of pc. Als leerkracht kun je lesmateriaal klaar zetten per groep of per leerling. Nakijken gaat bij alle meerkeuzevragen volledig automatisch. In een aantal lessen van wereldoriĆ«ntatie zitten onderzoekjes of proefjes waarbij naast het digitale materiaal gebruik wordt gemaakt van fysieke materialen zoals knutselpapier, potloden, observatiebladen of andere benodigdheden om de opdracht uit te kunnen voeren. Dit staat altijd in de lesvoorbereiding aangegeven.

Digitaal werken in het voortgezet onderwijs

Plot26 voor Nederlands is een digitale en multimediale methode. Alle verwerking is digitaal mogelijk inclusief oefenen en herhalen van grammatica/spelling/werkwoordspelling. Leerlingen kunnen werken op hun eigen tablet of laptop.

Kan ik een presentatie op onze school aanvragen?

Ja, dat is mogelijk. Vul in dit formulier je gegevens in en dan nemen wij contact met je op om een afspraak in te plannen.

Kan ik proefmateriaal aanvragen?

Heb je onze proefthema's geprobeerd en je wil je graag nog meer informatie over onze methodes? Vraag dan een gratis zichtzending aan van onze lesmethodes voor het basisonderwijs.  In de zichtzending voor wereldoriĆ«ntatie zitten enkele voorbeeld-bronnenboeken, -werkboeken en -doeboekjes en methodewijzers. Voor Engels krijg je voorbeeld-werkboeken en de methodewijzer opgestuurd. Daarnaast krijg je drie maanden volledige toegang tot onze online lesomgeving. Zo kun je alles rustig bekijken en met je klas al een paar lessen doen.

Vraag de gratis zichtzending aan

Wat kost het om een lesmethode voor het basisonderwijs aan te schaffen?

De kosten zijn afhankelijk van de schoolgrootte en voor welke klassen je een licentie aanschaft. Daarnaast kun je volledig digitaal werken, zelf de werkbladen en bronnenbladen printen of werkboeken en bronnenboeken bij ons of je schoolleverancier bestellen. Bekijk op de methodesites per methode de kosten:

Wat zijn de systeemeisen voor de lesmethodes?

Digibordlessen op digiborden, touchscreens en schermen

De nieuwe lesomgeving is te gebruiken op alle formaten en types digitale schoolborden, schermen en touchscreens. De lesomgeving laadt veel sneller, maar een goede internetverbinding op de school blijft belangrijk.

 • De lessen worden het beste weergegeven op een schermverhouding van 16:9
 • Hoe hoger de resolutie, hoe beter de weergave.
 • Het digibord moet geluid kunnen afspelen.
 • De methode werkt via de internetbrowser. We adviseren de meest recente versie van Google Chrome, maar onderstaande versies werken ook:
  – Google Chrome, laatste vijf versies
  – Mozilla Firefox, laatste vijf versies
  – Microsoft Internet Explorer 11 of hoger
  – Microsoft Edge, laatste vijf versies
  – Safari 8 of hoger

Om met onze methodes te kunnen werken, moet het digibord of de touchscreen verbonden zijn met het internet. Afhankelijk van de schoolgrootte adviseren we om gebruik te maken van een snelle zakelijke breedbandverbinding. Een bekabeld netwerk (LAN) is sneller dan een draadloos netwerk, daarom heeft een LAN-verbinding de voorkeur

Leerlingomgeving op compters, laptops en tablets

Leerlingomgeving Blink Start (www.blink-start.nl) werkt op computers, laptops, Chromebooks en alle tablets. Ook voor de leerlingomgeving adviseren we wat betreft de browser de meest recente versie van Google Chrome te gebruiken.

Het is ook mogelijk om te werken met:

– Google Chrome, laatste vijf versies
– Mozilla Firefox, laatste vijf versies
– Microsoft Internet Explorer 11 of hoger
– Microsoft Edge, laatste vijf versies
– Safari 8 of hoger

We adviseren daarnaast ook een schermresolutie van minimaal 1024 x 768 pixels. Bij kleinere schermresoluties kan het zijn dat er knoppen wegvallen op het scherm of dat niet alle tekst goed leesbaar is.

Je kunt controleren of je browser up-to-date is via de site http://www.whatbrowser.org/

Wat zijn de systeemeisen voor de verwerking van de digitale interactieve werkbladen?

De digitale verwerking kan op laptops, computers en tablets worden gedaan, via Blink Start. Leerlingen loggen daar in met een eigen inlog en zien vervolgens het werk dat voor hen is klaargezet.

Voor laptops en computers gelden dezelfde systeemeisen als  voor de digibordlessen. Dat houdt in dat ze het beste weergegeven worden bij schermresoluties vanaf 1024 x 768. De methode werkt via een recente internetbrowser. Voor onze methode is een geluidskaart op de laptop of computers vereist.

Op een iPad kun je gebruik maken van de browser Safari. Op Android-tablets kan er gebruik worden gemaakt van de standaard-browser die wordt meegeleverd, Google Chrome of Mozilla Firefox (gratis te downloaden in de Play Store).

Zijn er koppelingen met leerlingvolgsystemen?

Als school werk je vaak met software van verschillende uitgeverijen. Een koppeling tussen het adminstratiesysteem en de software is dan heel handig. Lesomgeving Blink Studio voor het basisonderwijs kan daarom gekoppeld worden aan ParnasSys. Na het activeren van de synchronisatie worden wijzigingen in ParnasSys met betrekking tot leerkrachten, groepen en leerlingen iedere nacht automatisch doorgevoerd in Blink Studio. Ook worden resultaten van toetsen uit Blink Studio automatisch opgeslagen in ParnasSys. In de toekomst wordt deze koppeling ook beschikbaar voor andere leerlingvolgsystemen.

Telefoon

We zijn momenteel telefonisch niet bereikbaar i.v.m. het coronavirus. Laat in het formulier je gegevens achter zodat wij jou kunnen bellen. 

E-mail

Liever mailen? We beantwoorden je mail zo snel mogelijk!
onderwijssupport@blink.nl

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op