Groep 3 en 4

Met het lesmateriaal voor wereldoriëntatie in groep 3 en 4 staat zelf iets doen en maken centraal.

We hebben lesmateriaal voor groep 3 en 4 dat voorbereidt op de vakgerichte lijn van Blink Wereld en lesmateriaal dat voorbereidt op de geïntegreerde lijn. Beide pakketten met thema’s zijn volledig kerndoeldekkend. Naast je gekozen pakket heb je ook toegang tot alle andere thema’s.

Groep 3 en 4 - geïntegreerde lijn

Het pakket voor groep 3/4 volgt de opbouw van groep 5/6 en 7/8: er is een pakket A en een pakket B, met vijf thema’s die je in de vijf periodes tussen de vakanties doet. De thema’s zijn minder omvangrijk dan in de bovenbouw en doe je in 5 tot 7 lesuren per thema, maar je kunt dit eenvoudig uitbreiden met extra onderzoek of meer creatieve verwerkingsvormen.

Je kunt de thema’s zowel in groep 3 als in groep 4 geven; dan doe je het ene jaar in beide groepen pakket A en het volgende jaar pakket B. Ook kun je er voor kiezen om in groep 4 altijd pakket B te doen en in groep 3 pakket A – we hebben de thema’s van pakket A zo ontwikkeld dat deze het beste aansluiten bij het niveau van groep 3.

Groep 3 en 4 - vakgerichte lijn

Het pakket voor groep 3 bestaat uit drie thema’s (12 lessen) en het pakket voor groep 4 uit zes thema’s (24 lessen). De thema’s bestaan uit vier lessen, waarvan de vierde les echt een ‘maak-les’ is. De lessen duren ongeveer 30-40 minuten.

Bij alle thema’s is apart aandacht voor de opbouw van woordenschat. Elke les begint klassikaal op het digibord. Daarnaast hebben de leerlingen een eigen doeboekje. In dit boekje maken zij opdrachten en staan extra informatiebronnen. In groep 3 raden we aan om in januari te starten met wereldoriëntatie zodat daarvoor alle aandacht kan gaan naar lezen, schrijven en rekenen.

Ontdek de wereld.