Filmlessen

28 filmlessen

Dit schooljaar verschijnen er gefaseerd in totaal 28 filmlessen met bijbehorende films, series en documentaires bij Blink Wereld groep 5 t/m 8.
Samen met onze partners DutchChannels en het Netwerk Filmeducatie (met o.a. het Eye Filmmuseum) hebben we bijzonder filmmateriaal geselecteerd dat de thema’s van Blink Wereld verrijkt en verdiept. Daarnaast dragen de filmlessen bij aan een kritische en analytische houding ten opzichte van film, wat in onze ‘gemedialiseerde samenleving’ een waardevolle vaardigheid is.

De filmlessen worden gekoppeld aan zowel de vakken als de geïntegreerde thema’s.

Jaarplanning

Bij de vakgerichte thema’s wordt er per jaargroep, per vak één filmles toegevoegd en daarnaast zijn er per jaargroep nog twee extra filmlessen die aansluiten bij een actueel onderwerp zoals Sinterklaas of Koningsdag. Bij Blink Wereld – geïntegreerd wordt er bij elk thema voor groep 5 t/m 8 een filmles toegevoegd. Zo heb je zowel bij de geïntegreerde thema’s als de vakgerichte thema’s een aanbod van vijf filmlessen per jaar.

We hebben een jaarplanning voor je gemaakt met een verdeling van de thema’s en filmlessen:

Planning filmlessen geïntegreerde thema’s
Planning filmlessen vakgerichte thema’s

 

Filmlessen gratis uitproberen

Je kunt nu alvast een filmles bekijken en uitproberen met je klas. De filmles bij de film ‘Snuf de hond in oorlogstijd’ is als proefles beschikbaar bij het geschiedenis-thema over de Tweede Wereldoorlog voor groep 7. Als je nog geen toegang hebt tot de lesomgeving van Blink, kun je je aanmelden voor gratis proeflessen rechts boven in deze pagina.

Partners filmeducatie

Blink ontwikkelt de filmlessen samen met

             

Ontdek de wereld.