BlinkGeschiedenis
Saga
Lessen bekijken?
Voor jou: drie lessen over de strijd van de oude Grieken én het sleutelbegrip identiteit. Gratis en vrijblijvend.
Zo werkt Blink Geschiedenis
Dankzij de heldere structuur, blijf jij aan het stuur
Een leerjaar Blink Geschiedenis is opgebouwd uit verschillende lesmodules. In elke module staat een tijdvak centraal. Samen met wetenschappers (gespecialiseerd in een bepaalde periode) hebben we een gedeelde visie op elk tijdvak geformuleerd. Hieruit volgt een sleutelbegrip dat kenmerkend is voor deze periode en dat tegelijkertijd een brug slaat met het heden. Het thema ‘identiteit’ in de module Grieken verwijst bijvoorbeeld naar de verschillende stadstaten. Dit verbinden we met de leerlingen door te onderzoeken welke stadsstaat het best bij hun identiteit past. De sleutelbegrippen zorgen ervoor dat het verleden wordt verbonden met het heden en daardoor betekenis krijgt voor je leerlingen. De kenmerkende aspecten komen hierbij op een samenhangende manier aan bod.
Iedere lesmodule heeft een vaste opbouw:
Digitaal centraal, papier als dat beter werkt
Door het verleden voelbaar te maken, komt de geschiedenis dichtbij. Met audio, film en andere ‘rijke’ bronnen ondersteunt Blink Geschiedenis je hierbij. Om dit mogelijk te maken staat digitaal centraal. Bovendien kunnen we digitale lessen eenvoudiger actueel houden. Zodat ze aansluiten bij de wereld van jouw leerlingen. Dat betekent niet dat onze lessen 100% digitaal zijn. Werk je voor sommige onderdelen liever met papier? Dan bieden we je ook die mogelijkheid aan.
Een overzicht:
- Lessen geef je op een digibord of scherm.
- Leerlingen kunnen opdrachten digitaal verwerken, bijvoorbeeld via een tablet of laptop.
- Leerteksten en ander verwerkingsmateriaal kun je ook op papier aanbieden.
- Hiervoor vind je een printbestand bij elke lesmodule.
- Of bestel (tegen kostprijs) het papieren leerwerkboek
Zijn Blink Geschiedenis en jij een match?
Wil je meer weten over Blink Geschiedenis? Ontdekken of de methode past bij jouw manier van lesgeven? En bij je leerlingen?
Ik wil een afspraak maken