Veelgestelde vragen

Alles Blink Engels in gebruik Proberen en bestellen Niveauverschillen Co-creatie Digitaal

Wat biedt een docentlicentie mij als docent?

Met een docentlicentie heb je toegang tot jouw eigen digitale docentenomgeving. In deze omgeving open je digibordlessen, plan je opdrachten en toetsen voor je leerlingen in en heb je toegang tot al het (printbare) leerlingmateriaal en de adaptieve grammar app. Daarnaast heb je inzicht in de leerresultaten per klas en per individuele leerling. De docentlicentie is te bestellen via Blink.

Wil je zelf ontdekken hoe een docentlicentie werkt? Vraag hier een gratis proeflicentie aan.

Wat houdt co-creatie in?

Bij Blink ontwikkelen we methodes sámen met leerlingen en docenten, dat is wat onze methodes anders maakt. We starten met een leeg vel – zonder vooropgezet idee. Vanuit de inzichten uit de gesprekken met docenten en met leerlingen ontstaat een concept, een les, een thema en zo verder. Zodra we geschikt lesmateriaal hebben, testen we het in de praktijk in nauwe samenwerking met onze partnerscholen. Iedere les opnieuw. Samen ontwikkelen dus. Dit proces noemen we co-creatie.

Wat doe ik digitaal en wat doe ik op papier?

Elke topic start met drie digibordlessen (via een beamer of smartboard). Leerlingen werken tijdens deze lessen aan oefeningen in hun leerwerkboek. Na deze digibordlessen werken leerlingen twee lessen op hun eigen niveau aan interactieve oefeningen op een laptop, pc of tablet. De twee volgende lessen werken de leerlingen aan de taaltaak. De taak wordt digitaal aangestuurd maar leerlingen kiezen zelf hoe ze de taak uitwerken, op papier of digitaal. Tot slot zijn er twee lessen klassikale afronding van de taak, waarbij je opnieuw een beamer of smartboard nodig hebt. De summatieve toets neem je af op papier.

Ontdek de wereld.