Blink Engels
Wired
Veelgestelde vragen
Blink Engels in gebruik
Wat biedt een docentlicentie mij als docent?
Met een docentlicentie heb je toegang tot jouw eigen digitale docentenomgeving. In deze omgeving open je digibordlessen, plan je opdrachten en toetsen voor je leerlingen in en heb je toegang tot al het (printbare) leerlingmateriaal en de adaptieve grammar app. Daarnaast heb je inzicht in de leerresultaten per klas en per individuele leerling. De docentlicentie is te bestellen via Blink.
Wil je zelf ontdekken hoe een docentlicentie werkt? Vraag hier een gratis proeflicentie aan.
Hoe werk ik aan grammatica bij Blink Engels?
Blink Engels biedt grammatica in samenhang met de taaltaak aan. Naast de grammatica-oefeningen in de topics kunnen leerlingen oefenen met hun eigen app.
Grammatica komt op de volgende plekken expliciet aan bod binnen Blink Engels:
• In de klassikale introductielessen (digibordmateriaal) staat een overzicht van de grammatica-onderwerpen die van belang zijn voor de uitvoering van de taak.
• Elke topic bestaat uit oefeningen (in de pre-task exercises) en uitleg over de betreffende grammatica.
• De grammatica-app bestaat uit een groot aantal oefeningen (op drie niveaus) die leerlingen zelfstandig en in hun eigen tempo kunnen doen.
Waar vind ik het overzicht van Blink Engels zodat ik mijn lessen kan voorbereiden?
Iedere docent ontvangt een docentenmap. In deze map vind je een volledig overzicht van de inhoud, de vaardigheden en de leerdoelen per leerjaar en per topic. Met het lesoverzicht kun je je lessen voorbereiden en beschik je over alle informatie die je nodig hebt voor het introduceren van de topic.
Wat doe ik digitaal en wat doe ik op papier?
Elke topic start met drie digibordlessen (via een beamer of smartboard). Leerlingen werken tijdens deze lessen aan oefeningen in hun leerwerkboek. Na deze digibordlessen werken leerlingen twee lessen op hun eigen niveau aan interactieve oefeningen op een laptop, pc of tablet. De twee volgende lessen werken de leerlingen aan de taaltaak. De taak wordt digitaal aangestuurd maar leerlingen kiezen zelf hoe ze de taak uitwerken, op papier of digitaal. Tot slot zijn er twee lessen klassikale afronding van de taak, waarbij je opnieuw een beamer of smartboard nodig hebt. De summatieve toets neem je af op papier.
Hoe kan ik Blink Engels flexibel inzetten?
Met Blink Engels kun je klassikaal en zelfstandig werken gemakkelijk afwisselen. Je kunt de onderdelen van Blink Engels op verschillende manieren en in verschillende roosters inplannen. Er is ruimte om eigen bronnen toe te voegen, extra uitleg te geven of onderdelen over te slaan. De topics hebben een vaste structuur waarmee je snel vertrouwd raakt, maar we denken ook graag met je mee over een passende invulling voor jouw rooster.
Proberen en bestellen
Ik wil Blink Engels bestellen, wat moet ik doen?
Blink Engels VO is te bestellen via de schoolleveranciers Iddink, Van Dijk en Osinga en De Jong. Een docentlicentie bestel je bij Blink. Wil je alles rechtstreeks bij Blink bestellen? Neem dan contact op met Onderwijssupport.
We bieden verschillende soorten licenties en flexibiliteit in afnameduur. Kijk hier voor meer informatie.
Ik wil Blink Engels graag proberen in de klas, kan dat?
Ja, dat kan. Met een gratis proeflicentie kun jij samen met je leerlingen ervaren hoe Blink Engels werkt in de klas.
Inbegrepen in een gratis proeflicentie:
- Toegang tot topics van jouw leerjaar, inclusief grammar app en printrechten op het papieren leerlingmateriaal.
- Een workshop/instructie van een van onze ambassadeurs bij jou op school.
- Toegang tot de digitale lesomgeving.
Als je liever eerst een aantal lessen van een topic bekijkt, ga dan naar de pagina met proeflessen.
Niveauverschillen
Voor welke niveaus is Blink Engels beschikbaar?
Blink Engels is een methode Engels voor havo- en vwo-onderbouw en het gehele vmbo.
Hoe kan ik differentiëren met Blink Engels?
Blink Engels maakt differentiatie makkelijk organiseerbaar. Op individueel niveau maar juist ook in de groep. Alle materialen en alle niveaus staan ter beschikking jou als docent. Je kunt vanuit jouw eigen dashboard voor iedere leerling het passende niveau inplannen.
Differentiëren kan met Blink Engels op verschillende manieren:
- Je krijgt voor elke leerling de beschikking over het materiaal van alle niveaus binnen een leerjaar. De opzet van Blink Engels maakt het mogelijk om in een klas samen te werken aan dezelfde topic en dezelfde taak en toch op maat te differentiëren.
- De taaltaken zijn zo opgezet dat iedere leerling op eigen niveau kan werken en uitgedaagd wordt.
- De strategielessen lezen en luisteren zijn gerubriceerd naar ERK-niveaus en kun je per leerling inplannen op het gewenste niveau
- De adaptieve grammar app past zich aan aan het individuele niveau van de leerling.
Wil je meer weten over differentiatie met Blink Engels? Klik hier voor meer informatie.
Co-creatie
Ik wil graag meewerken aan de ontwikkeling van Blink Engels, kan dat?
Ja, dat kan! Elke keuze en elke les leggen we voor aan leerlingen en docenten. In overleg met hen schaven we bij, verbeteren we en zoeken we naar de beste manieren om motivatie te stimuleren en leermomenten te verbeteren. Onze methode wordt dus vóór en dóór leerlingen en docenten gemaakt.
Er zijn verschillende manieren om mee te werken aan Blink Engels, ook als je nog geen gebruik maakt van de methode. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan interviews en enquetes of een specifieke les uitproberen. Als je wel al Blink Engels gebruikt kun je samen met ons een jaar co-creëren als ‘partnerschool’. Lijkt je dat wat? Klik hier voor meer informatie.
Wat houdt co-creatie in?
Bij Blink ontwikkelen we methodes sámen met leerlingen en docenten, dat is wat onze methodes anders maakt. We starten met een leeg vel – zonder vooropgezet idee. Vanuit de inzichten uit de gesprekken met docenten en met leerlingen ontstaat een concept, een les, een thema en zo verder. Zodra we geschikt lesmateriaal hebben, testen we het in de praktijk in nauwe samenwerking met onze partnerscholen. Iedere les opnieuw. Samen ontwikkelen dus. Dit proces noemen we co-creatie.
Digitaal
Wat heb ik nodig om digitaal te werken met Blink Engels?
Voor de klassikale lessen heb je een digibord, beamer of touchscreen nodig. Leerlingen werken aan opdrachten, cursussen en de taaltaak op hun leerlingdevice:
• Computer
• Laptop
• Chromebook
• Of tablet
Wat doe ik digitaal en wat doe ik op papier?
Elke topic start met drie digibordlessen (via een beamer of smartboard). Leerlingen werken tijdens deze lessen aan oefeningen in hun leerwerkboek. Na deze digibordlessen werken leerlingen twee lessen op hun eigen niveau aan interactieve oefeningen op een laptop, pc of tablet. De twee volgende lessen werken de leerlingen aan de taaltaak. De taak wordt digitaal aangestuurd maar leerlingen kiezen zelf hoe ze de taak uitwerken, op papier of digitaal. Tot slot zijn er twee lessen klassikale afronding van de taak, waarbij je opnieuw een beamer of smartboard nodig hebt. De summatieve toets neem je af op papier.