Zoeken

Updates Blink Engels

Bij Blink Engels (voorheen bekend als Groove.me) actualiseren we het lesmateriaal jaarlijks. Elk jaar hebben we weer nieuwe songs met bijbehorende lessen voor groep 5-6 en 7-8. We vervangen een aantal songs door nieuwe, actuele songs, gekozen door leerlingen en leerkrachten uit het hele land. Zo blijven jouw leerlingen gemotiveerd en getriggerd. Daarnaast actualiseren we het lesmateriaal doorlopend aan de hand van veranderingen in de wereld, feedback van leerkrachten en vragen en opmerkingen uit de markt.

Op deze pagina houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen en updates.

Inhoudsopgave:

Nieuwe songs voor groep 5-8

Schooljaar 2024-2025

Zoals elk jaar hebben we ook dit jaar weer nieuwe songs met bijbehorende lessen voor groep 5-6 en 7-8. We vervangen een aantal songs door nieuwe, actuele songs, gekozen door leerlingen en leerkrachten uit het hele land. Zo blijven jouw leerlingen gemotiveerd en getriggerd. Benieuwd welke songs het zijn?

Voor groep 5-6 hebben we vijf nieuwe songs en voor groep 7-8 vier nieuwe songs. Dit zijn de nieuwe songs:

Groep 5-6:

 • Lost Frequencies – The feeling
 • Sing 2 – There’s nothing holdin’ me back
 • OneRepublic – Runaway
 • Chef’Special – Miracles
 • Meghan Trainor – I made you look

Groep 7-8:

 • Imagine Dragons – Believer
 • Jax Jones, Calum Scott – Whistle
 • Davina Michelle – Heartbeat
 • Felix Jaehn & Ray Dalton – Call it love

Bekijk de bijbehorende lessen in de lesomgeving of luister de songs in onze playlists op Spotify.

Werkboeken voor groep 5-8

Schooljaar 2024-2025

Voor groep 5 t/m 8 hebben we in totaal vijf werkboeken: voor elk niveau een ander exemplaar. In elk werkboek vind je per song de worksheets van les 1 en les 2, de words and phrases en de songtekst. Omdat we elk jaar werken met een vernieuwde songlist, ontwikkelen we jaarlijks nieuwe werkboeken.

Songfestival Special

Schooljaar 2023-2024
Datum: beschikbaar van 18 april t/m 29 mei 2024

Alle kinderen houden van muziek. Popmuziek is daarom de basis voor de lessen in onze lesmethode Blink Engels (ook bekend als Groove.me) voor het basisonderwijs. En wat is er nu leuker dan met de hele klas meezingen met Joost Klein, die dit jaar Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival?

Heb je de Special dit jaar gemist? Volgend jaar ontwikkelen we weer een nieuwe Songfestival Special.

Christmas Special

Schooljaar 2023-2024
Datum: beschikbaar van 6 december t/m 22 december 2023

You make every day feel like it’s Christmas … Wat is er nu leuker dan meezingen met de beste kerstsongs? Ook dit jaar hebben we leerlingen uit groep 5 t/m 8 gevraagd om te stemmen. En de meeste stemmen gingen naar Like It’s Christmas van Jonas Brothers! Bij dit kerstliedje hebben we een Engelse les gemaakt, waarmee je helemaal in de kerstsfeer komt.

Zowel groep 1-2 als 3-4 gaan aan de slag met We Wish You a Merry Christmas.

Heb je de Special dit jaar gemist? Volgend jaar ontwikkelen we weer een nieuwe Christmas Special.

Nieuwe songs voor groep 5-8

Schooljaar 2023-2024

Zoals elk jaar hebben we ook dit jaar weer nieuwe songs met bijbehorende lessen voor groep 5-6 en 7-8. We vervangen een aantal songs door nieuwe, actuele songs, gekozen door leerlingen en leerkrachten uit het hele land. Zo blijven jouw leerlingen gemotiveerd en getriggerd. Benieuwd welke songs het zijn?

Voor groep 5-6 hebben we vijf nieuwe songs en voor groep 7-8 zes nieuwe songs. Dit zijn de nieuwe songs:

Groep 5-6:

 • Black Eyed Peas, David Guetta & Shakira – Don’t you worry
 • OneRepublic – I ain’t worried
 • Ed Sheeran – Celestial
 • Imagine Dragons – Sharks
 • Nicky Youre, dazy – Sunroof

Groep 7-8:

 • George Ezra – Anyone for you
 • Lost Frequencies ft Calum Scott – Where are you now?
 • Camila Cabello ft Ed Sheeran – Bam bam
 • Armin van Buren & Billen Ted feat JC Stewart – Come around again
 • Rondé – Love myself
 • Purple Disco Machine X Sophie and the Giants – In the dark

Bekijk de bijbehorende lessen in de lesomgeving of luister de songs in onze playlists op Spotify.

Werkboeken voor groep 5-8

Schooljaar 2023-2024

Voor groep 5 t/m 8 hebben we in totaal vijf werkboeken: voor elk niveau een ander exemplaar. In elk werkboek vind je per song de worksheets van les 1 en les 2 en de songtekst. Omdat we elk jaar werken met een vernieuwde songlist, ontwikkelen we jaarlijks nieuwe werkboeken.

Twee nieuwe thema’s voor groep 1 en 2

Schooljaar 2023-2024

Op basis van feedback van leerkrachten hebben we twee nieuwe thema’s ontwikkeld rondom Bobo (Blink Engels voor groep 1-2): Food and drink (over eten en drinken) en Where I live (over je huis en je buurt). In de thema’s zitten weer heel veel leuke, nieuwe activiteiten én vier nieuwe liedjes! De opzet van de thema’s is verder gelijk aan de andere thema’s en daarmee herkenbaar en makkelijk inzetbaar.

Toelichting op toetsing bij Blink Engels

Schooljaar 2023-2024

Vanaf schooljaar 2023-2024 vind je in de lesomgeving het document Engels toetsen in het basisonderwijs. Dit document dient als toelichting op de toetsen bij Blink Engels. Hierin leggen we onze visie op toetsen uit. Ook lees je hier welke toetsen er zijn, waarom deze er zijn en hoe jij als leerkracht keuzes kan maken. Een handig document om erbij te pakken als je vragen hebt over toetsing.

Informatieknop binnen de les met Teacher info

Schooljaar 2023-2024

Bij thema’s in groep 5-6 en groep 7-8 hebben we leerkrachtinstructies (Teacher info) toegevoegd aan de digibordschermen die niet ‘self-explaining’ zijn. In deze Teacher info staat relevante informatie overgenomen uit de lesvoorbereiding, die je niet direct van het digibordscherm kan afleiden. Op deze manier kan je snel de les voorbereiden en bij een bepaald scherm zien wat er van je wordt verwacht, of zelf tijdens de les nog even kijken.

Voor uitgebreidere informatie over de les gebruik je nog steeds de lesvoorbereiding die je vindt onder de knop Documenten.

Songfestival Special

Schooljaar 2022-2023
Datum: beschikbaar van 5 mei t/m 13 mei 2023

Alle kinderen houden van muziek. Popmuziek is daarom de basis voor de lessen in onze lesmethode Blink Engels voor het basisonderwijs.
En wat is er nu leuker dan met de hele klas meezingen met Mia Nicolai en Dion Cooper, die dit jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival?

Heb je de Special dit jaar gemist? Volgend jaar ontwikkelen we weer een nieuwe Songfestival Special.

Christmas Special

Schooljaar 2022-2023
Datum: beschikbaar van 6 december t/m 23 december 2022

“Zo kizz mie ownder zhe mizletoo”, kinderen zingen graag mee met hun idolen. Daarom gebruiken we bij Blink Engels muziek om ze in beweging te brengen.

Voor groep 5 t/m 8 staat dit jaar de song Merry Christmas van Ed Sheeran & Elton John centraal! En dit is niet zomaar. In oktober vroegen wij leerlingen te stemmen op hun favoriete song. Merry Christmas van Ed Sheeran & Elton John won met 72% van de stemmen, dus hebben we hier een les bij ontwikkeld.

Zowel groep 1-2 als 3-4 gaan aan de slag met We Wish You a Merry Christmas.

Heb je de Special dit jaar gemist? Volgend jaar ontwikkelen we weer een nieuwe Christmas Special.

Lesdocumenten

Schooljaar 2022-2023

Voor meer overzicht en helderheid hebben we vorig jaar de documenten in de lesomgeving ingedeeld in verschillende categorieën. De categorieën passen bij het doel van het document: achtergrond, voorbereiden, lesmateriaal, volgen en begeleiden. Je vindt ze onder de knop ‘documenten’ bij iedere jaargroep en bij ieder thema. Ook kun je kiezen of je documenten wilt bekijken (klik op het oogje) of wilt downloaden (klik op de pijl).

Extra digitale uitspraakoefeningen

Schooljaar 2022-2023

Tijdens observaties in de klas en in gesprek met leerkrachten en leerlingen viel het ons op dat leerlingen vaak onzeker zijn over hun eigen uitspraak. Om hen hierbij te helpen, hebben wij de opnametool ontwikkeld. Deze vind je in een aantal nieuwe, extra opdrachten geïntegreerd in de digitale werkbladen (les 1 en 2) van de vijf nieuwe songs voor groep 7-8 (niveau a, b en c). De kinderen nemen hun uitspraak op, luisteren het terug en vergelijken dit met een native speaker.

De opdrachten zijn gericht op het oefenen van specifieke uitspraak die nuttig en relevant is in die les en voor de gesprekjes of de eindopdracht die al in de les zitten. Denk bij de opdrachten bijvoorbeeld aan de klemtoon in woorden als positive, talent die net andersom is dan in het Nederlands of de uitspraak van de ‘u’ in woorden als sun, luck, Dutch (klinkt meer als een ‘a’ in het Engels).  Het doel is om bewuster en met meer zelfvertrouwen te spreken en veel te leren door de eigen uitspraak terug te luisteren.

Op het voorblad van de lesvoorbereiding vind je een toelichting op het onderwerp en het doel en de vorm van de opdracht. Als leerlingen de opdracht overslaan heeft dit geen invloed op de totaalscore van het werkblad.

Herziening thema's groep 3-4

Schooljaar 2022-2023 en 2021-2022

Alle thema’s van groep 3-4 hebben we herzien en aangepast waar nodig, in schooljaar 2021-2022 en in schooljaar 2022-2023.

Grammar app voor groep 7-8

Schooljaar 2021-2022

Heb jij kinderen in jouw klas die al een behoorlijke woordenschat hebben ontwikkeld? Dan kan grammatica een goede ondersteuning bieden bij het verder uitbouwen van hun vaardigheid in het Engels. Voor deze kinderen bieden we de grammar app. De grammaticaonderwerpen die in groep 7-8 worden aangeboden, kunnen in de grammar app nog een keer extra worden geoefend.

De app is adaptief: kinderen stappen in op een basisniveau, en als ze dat goed doen, krijgen ze vervolgoefeningen aangeboden op een hoger niveau of wordt een uitbreiding op het onderwerp aangeboden. Als ze nog veel fouten maken in het onderwerp, doen ze een stapje terug in de oefeningenserie en in de uitleg.

De app is beschikbaar via de online leerlingomgeving Blink Start en toegankelijk op een mobiele telefoon, tablet, laptop of pc.

Contact

Heb je vragen? Onze collega’s van Onderwijssupport helpen je graag verder.

Wist je dat je via de chat in de lesomgeving makkelijk je vraag kan stellen? Je herkent de chatfunctie aan het blauwe bolletje met hierin een tekstballonnetje rechts onderin de lesomgeving. Of neem telefonisch contact op met Onderwijssupport via tel. +31(0)73 85 000 22 of via de mail op onderwijssupport@blink.nl.

Ontdek de kracht van beter leren.
Blink maakt gebruik van cookies

Met behulp van deze cookies kunnen we informatie verzamelen over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Daarnaast plaatsen derde partijen tracking cookies om je buiten onze website relevante aanbiedingen te tonen. En worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken. Door op 'Ok' te klikken stem je in met het plaatsen van cookies. Wil je niet alle soorten cookies toestaan, klik dan op 'Cookie instellingen aanpassen'. Meer informatie over cookies.

Wij gebruiken de volgende cookies:

We slaan je instellingen op in een cookie. Wil je later je instellingen wijzigen? Verwijder dan de cookies via je browser.

Cookie instellingen