Aardrijkskunde voortgezet onderwijs

In Makalu, onze nieuwe methode voor aardrijkskunde, staat het aanwakkeren van nieuwsgierigheid bij leerlingen centraal. Dit doen we door verrassende invalshoeken voor een thema te kiezen, door echte problemen van mensen om de hoek en aan de andere kant van de wereld centraal te stellen. En door leerlingen in de les vooral actief aan de slag te laten gaan. Met activerend lesmateriaal worden de leerlingen aangemoedigd om zelf realistische problemen te onderzoeken en hier een oplossing voor te bedenken. We zorgen er voor dat alle basisstof in 70% van de lestijd behandeld kan worden zodat je alle tijd hebt in te gaan op de actualiteit of een eigen project.

 

Meer informatie?

Binnenkort vind je hier uitgebreidere informatie over Makalu. Ben je nu al nieuwsgierig en wil je meer weten? Neem dan contact op met onze uitgever Ruud Alers: ruud.alers@blink.nl

Partnerscholen

Net als al onze methodes wordt ook Makalu volledig ontwikkeld samen met docenten van circa 30 partnerscholen. Tijdens het ontwikkeltraject, maar ook daarna. Onze lesmethodes zijn nooit ‘klaar’. Met de feedback, tips en idee├źn van docenten en leerlingen wordt het materiaal continu verbeterd en doorontwikkeld. Docenten die ons adviseren geven terug dat ze dit ook voor zichzelf waardevol vinden. Om met een nieuwe blik naar hun eigen onderwijs te kijken en zichzelf uit te dagen nieuwe technieken en werkvormen te proberen. Ook het delen van ervaringen met collega’s van andere partnerscholen ervaren ze als verrijkend. Wil je als docent of school meewerken aan de ontwikkeling van deze nieuwe methode en een jaar lang gratis ons lesmateriaal proberen in de klas? Meld je dan aan als partnerschool.

Meld je aan!